LG presenteert lang verwachte LG G6

26-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2017


Tijdens een grote persconferentie in Barcelona heeft LG zojuist de lang verwachte en ondertussen veel besproken LG G6 gepresenteerd. De LG G6 is hoogstwaarschijnlijk één van de weinige flagship-smartphones die dit jaar tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd.

De LG G6 volgt de geflopte LG G5 van vorig jaar op. De LG G5 flopte onder andere door haar deels modulaire design. Dat is dan ook de reden dat LG bij de LG G6 snel weer afscheid heeft genomen van dit concept. De LG G6 is een smartphone gemaakt van metaal en glas. Het toestel heeft een uni-body behuizing, wat LG in staat heeft gesteld het toestel een hoger afwerkingsniveau mee te geven dan de LG G5. Vooral ook de afwerking was namelijk een punt van kritiek bij de LG G5.

LG G6
LG G6

De LG G6 is - zoals verwacht - voorzien van het nieuwe 'FullVision' beeldscherm die LG al begin januari presenteerde. Dit is een langwerpig beeldscherm met een bijzondere beeldverhouding van 18:9. Het beeldscherm meet een diagonaal van 5,7 inch. Dat is behoorlijk groot. Echter, doordat het beeldscherm langwerpig is, is de telefoon vrij slank gebleven, waardoor het toestel ondanks haar grote beeldscherm nog gemakkelijk vastgehouden kan worden.

Door de afwijkende beeldschermverhouding van 18:9 kent de LG G6 ook een afwijkende beeldschermresolutie van 1.440 x 2.880 pixels. LG noemt deze resolutie 'QHD+'. Normaal gesproken hebben high-end smartphones een beeldschermresolutie van 1.440 x 2.560 pixels. Het beeldscherm van de LG G6 kan door haar bijzondere formaat en verhouding ingedeeld worden in exact twee vierkanten. Deze mogelijkheid komt dan ook diverse malen terug in de nieuwe UX 6.0 interface van de LG G6, die onder andere de mogelijkheid biedt om twee apps gelijktijdig naast elkaar op het beeldscherm te openen, ieder in een vierkant venster.

Oudere processor

Opmerkelijk puntje is dat de LG G6 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 821 processor en niet de nieuwere (en laatste) Snapdragon 835 processor.  Mogelijk heeft LG deze beslissing genomen om haar toestel net wat lager te kunnen prijzen dan de toestellen van concurrenten, al heeft LG nog geen verkoopprijzen gecommuniceerd. De processor heeft 4 GB werkheugen tot haar beschikking. Verder is de LG G6 voorzien van 32 GB interne opslagcapaciteit en een Micro SD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 2 terabyte.

De LG G6 is uitgevoerd met een dubbele 13-megapixelcamera waarvan één met een 125-graden groothoeklens
De LG G6 is uitgevoerd met een dubbele 13-megapixelcamera waarvan één met een 125-graden groothoeklens

Het enige detail dat LG uit de LG G5 heeft meegenomen naar de LG G6 is de dubbele 13-megapixelcamera aan de achterzijde. Net als de LG G5 beschikt één van de twee camera's aan de achterzijde van de LG G6 over een 125-graden groothoeklens. De gebruiker kan zelf bepalen met welke van de twee camera's foto's worden geschoten. De groothoeklens komt bijvoorbeeld van pas wanneer een groot object van dichtbij gefotografeerd moet worden. Aan de voorzijde heeft de LG G6 een 5-megapixelcamera met een 100-graden groothoeklens.

Ingebouwde accu

Doordat de LG G6 een uni-body behuizing heeft gekregen, heeft de LG G6 een ingebouwde accu van 3.300 mAh gekregen. Daarmee raakt de LG G6 één van de belangrijkste kenmerken van de LG G5 kwijt. LG presenteerde de mogelijkheid om de accu te verwisselen bij de LG G5 namelijk als een hele unieke feature omdat de meeste flagship-smartphones deze mogelijkheid vandaag de dag niet meer bieden.

Net als de LG G5 is ook de LG G6 uitgevoerd met een USB Type-C aansluiting en Quick Charge 3.0 ondersteuning. De LG G6 draait direct uit de doos op Android 7.0 Nougat waar LG haar nieuwe UX 6.0 interface heeft gezet.

De LG G6 zal spoedig in de winkels komen te liggen voor een verwachte verkoopadviesprijs van 699 euro. Een volledig overzicht van alle specificaties van de LG G6 is verzameld op onze uitgebreide LG G6 specificatiepagina.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste rondlopen met de nieuwe LG G6? Via onderstaand formulier kunt u uzelf aanmelden voor een gratis reminder voor de LG G6. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u graag direct op de hoogte zodra de LG G6 in Nederland in de winkels wordt gesignaleerd.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie