HSDPA sneller met T-Mobile en Vodafone

22-03-2007  |  de redactie


Het kan nóg sneller en beter, en dat is wat T-Mobile en Vodafone laten zien tijdens CeBIT in Hannover, door een werkend HSDPA netwerk te tonen dat een snelheid tot 7,2 Mbit per seconde aan kan.

T-Mobile biedt in vele Duitse steden al een download snelheid van 3,6 Mbit/s en Vodafone werkt hard aan het uitrollen van deze zelfde snelheid in de grote Nederlandse steden. Vodafone geeft aan dat ze aan het einde van 2007 een snelheid van 7,2 Mbit/s over het gehele netwerk wil realiseren, en dat ze op de plaatsen waar dit niet mogelijk is, EDGE als vervangend middel inzetten. EDGE behaalt natuurlijk niet de snelheid van 7,2 Mbit/s, maar is toch een goede upgrade tegenover de snelheden die nu te behalen zijn.

Niet alleen de downloadsnelheid wordt opgehoogd, ook zijn beide telecom bedrijven de mogelijkheden aan het onderzoeken om met HSUPA te starten, wat de uploadsnelheid verhoogt tot 1,4 Mbit/s en dat is toch een hele verbetering tot de snelheid van 384 Kbit die nu te behalen valt.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie