Nokia terug van weggeweest met introductie drie Android smartphones

26-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2017


Nokia keert terug op de smartphonemarkt als zelfstandig merk en maakt de stap die het bedrijf eigenlijk al in 2010 had moeten maken: Nokia komt met Android smartphones. Voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona heeft Nokia drie Android smartphones onthuld.

Nokia heeft vandaag in Barcelona bekend gemaakt dat het merk wereldwijd terug zal gaan keren als smartphone producent. De telefoondivisie van Nokia werd in 2014 verkocht aan Microsoft. Onder de verkoopafspraken mocht Nokia tot eind 2016 geen eigen smartphones meer maken. Die voorwaarden zijn nu verstreken, waarmee Nokia weer als een zelfstandig telefoonmerk kan- en zal terugkeren.

In Barcelona heeft Nokia vandaag niet alleen de come-back van de Nokia 3310 bekend gemaakt, maar heeft ook drie gloednieuwe Android smartphones gepresenteerd in de vorm van de Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3.

Nokia 6
Nokia 6

Nokia 6

De Nokia 6 is geen onbekend toestel meer. De Nokia 6 werd begin dit jaar al gepresenteerd voor de Chinese markt. Vandaag heeft Nokia bekend gemaakt dat het toestel nagenoeg wereldwijd uitgebracht zal gaan worden. De Nokia 6 is meteen ook het meest uitgebreide toestel uit het smartphone portfolio dat Nokia tot nu toe heeft gepresenteerd.

De Nokia 6 is een grote Android smartphone met een 5,5 inch Full HD beeldscherm en draait op de nieuwste Android versie (Android 7.0 Nougat). De smartphone wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 430 processor en herbergt maar liefst 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit. Op cameragebied is de Nokia 6 uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapxiel frontcamera. De Nokia 6 komt voor 299 euro op de markt.

Nokia 5
Nokia 5

Nokia 5

De Nokia 5 is het tweede toestel dat Nokia vandaag presenteerde en krijgt een lager prijskaartje van 189 euro. het toestel is uitgevoerd met een 5,2 inch beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. Het toestel wordt eveneens aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 430 processor en heeft 2 GB werkgeheugen en 16 GB aan opslagcapaciteit. Het toestel heeft een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

Nokia 3
Nokia 3

Nokia 3

De Nokia 3 is de echte budget-smartphone van Nokia. Deze smartphone heeft een 5 inch beeldscherm met 720p HD beeldschermresolutie en wordt aangedreven door een 1,3 GHz quad-core processor van MediaTek. Daarbij heeft de telefoon 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagcapaciteit. Op cameragebied is de telefoon zowel aan de voor- als aan de achterzijde voorzien van een 8-megapixelcamera. De Nokia 3 komt voor een verkoopprijs van 139 euro in de winkels te liggen.

Belofte

Nokia onderstreepte tijdens de introductie van de drie smartphones dat het merk weer verder wil gaan waar het ooit is gebleven. Nokia heeft altijd de naam gehad goede en robuuste producten te maken. Die belofte doet Nokia dan ook met haar nieuwe smartphones. Bijzonder is dat Nokia de toestellen in een zeer nauwe samenwerking met Google heeft ontwikkeld en de toestellen op een nagenoeg originele versie van Android 7.0 draaien. Nokia belooft dan ook dat de toestellen regelmatig beveiligingsupdates zullen gaan ontvangen en zelfs bijgewerkt zullen worden naar hogere versies van Android.

De Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3 zullen medio het tweede kwartaal in de Benelux in de winkels komen te liggen.

Meer informatie

Meer informatie en alle specificaties van de Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3 zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Nokia 6 overzichtspagina
Nokia 5 overzichtspagina
Nokia 3 overzichtspagina

Blijf op de hoogte!

Wilt u als één van de eerste mensen in Nederland rond kunnen lopen met de nieuwe Nokia 6, Nokia 5 of Nokia 3? Meldt u dan via onderstaand formulier aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u direct op de hoogte zodra het toestel van uw keuze in Nederland in de winkels wordt gesignaleerd.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie