Preview: Sony introduceert Xperia XA1 en Xperia XA1 Ultra

27-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2017


Al langere tijd gingen geruchten dat Sony zou werken aan opvolgers voor de Sony Xperia XA en Xperia XA Ultra uit 2016. Die geruchten blijken te kloppen want Sony heeft zojuist de Sony Xperia XA1 en Sony Xperia XA1 Ultra voorgesteld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

De Sony Xperia XA-familie is een middenklasse smartphone-serie die vorig jaar al geroemd werd om de hoogwaardige vormgeving. Toestellen uit de Xperia XA familie hebben een nagenoeg randloos beeldscherm en een vormgeving die niet onder doet voor high-end smartphones. Deze ingeslagen weg vervolgt Sony dit jaar met de nieuwe Sony Xperia XA1 en Sony Xperia XA1 Ultra.

Sony Xperia XA1 Ultra (achter) en Sony Xperia XA1 (voor)
Sony Xperia XA1 Ultra (achter) en Sony Xperia XA1 (voor)

Sony heeft de Xperia XA1 en Xperia XA1 Ultra bewust gelijktijdig geïntroduceerd. Met beide toestellen geeft Sony een duidelijk signaal af dat beide telefoons qua specificaties nagenoeg gelijk aan elkaar zijn en consumenten binnenkort hun keuze kunnen maken op basis van het door hen gewenste formaat. De Sony Xperia XA1 is namelijk uitgevoerd met een 5 inch beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. De Xperia XA1 Ultra is zeer groot met haar 6 inch grote Full HD beeldscherm.

Sony Xperia XA1 Ultra met 6 inch groot beeldscherm
Sony Xperia XA1 Ultra met 6 inch groot beeldscherm

Helio P20 processor

Beide smartphones draaien op de MediaTek Helio P20 processor. Dit is een 2,3 GHz octa-core processor. De Sony Xperia XA1 heet 3 GB werkgeheugen, de Xperia XA1 Ultra heeft 4 GB werkgeheugen. Beide modellen beschikken over 32 GB aan interne opslagcapaciteit en uiteraard ook een Micro SD geheugenkaartslot.

Sony Xperia XA1 met 5 inch groot beeldscherm
Sony Xperia XA1 met 5 inch groot beeldscherm

Indrukwekkende camera's

Op cameragebied zijn beide telefoons uitgevoerd met een 23-megapixel Sony camera met Exmor-RS for Mobile camera aan de achterzijde. De Sony Xperia XA1 Ultra heeft daarnaast een 16-megapixel frontcamera en de Sony Xperia XA1 een 8-megapixel frontcamera.

Vanwege haar enorme formaat is de Sony Xperia XA1 Ultra uitgevoerd met een 2.700 mAh accu. De Sony Xperia XA1 heeft een 2.300 mAh accu. Beide toestellen zullen direct uit de doos draaien op Android 7.0 Nougat.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia XA1 en Xperia XA1 Ultra komen dit voorjaar in Nederland en België in de winkels te liggen. De Sony Xperia XA1 krijgt een verkoopadviesprijs van 279 euro, de Sony Xperia XA1 Ultra wordt 100 euro duurder. Meer informatie en alle specificaties van beide toestellen zijn te vinden op onderstaande overzichtspagina's:

Sony Xperia XA1 overzichtspagina
Sony Xperia XA1 Ultra overzichtspagina

Geïnteresseerd in de Sony Xperia XA1 of Xperia XA1 Ultra?

Wilt u als één van de eerste mensen in Nederland rond kunnen lopen met de nieuwe Sony Xperia XA1 of Xperia XA1 Ultra? Meldt u dan via onderstaand formulier aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u direct op de hoogte zodra het toestel van uw keuze in Nederland in de winkels wordt gesignaleerd.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie