Huawei P10 Lite in stilte gepresenteerd tijdens MWC in Barcelona

28-02-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2017


Afgelopen zondag ging tijdens de grote internationale persconferentie van Huawei vanzelfsprekend alle aandacht naar de nieuwe Huawei P10 en Huawei P10 Plus, de twee paradepaardjes van Huawei voor 2017. Naast deze twee toestellen blijkt er ook nog een Huawei P10 Lite in stilte onthuld te zijn.

Hoewel Huawei met de Huawei P10 en Huawei P10 Plus laat zien wat het bedrijf in huis heeft, zal het vooral de nieuwe Huawei P10 Lite zijn waar de grote aantallen van verkocht worden. Flagship smartphones, zoals de Huawei P10 en Huawei P10 Plus lopen doorgaans ook erg goed en zorgen voor een goede marge, echter zijn het vooral de lager geprijsde toestellen zoals de Huawei P10 Lite waar de écht grote volumes van verkocht worden. In dat opzicht is de Huawei P10 Lite dus een onderbelichte topper is spe.

Huawei P10 Lite
Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite combineert eigenlijk het goede van twee werelden. Het toestel wordt aantrekkelijk geprijsd met een verkoopadviesprijs van 349 euro maar kent toch de high-end vormgeving van de nieuwe Huawei P10 serie. In veel opzichten zal zelfs niet eens direct zichtbaar zijn dat het gaat om de Huawei P10 Lite in plaats van de Huawei P10. Zo heeft de Huawei P10 Lite net als haar high-end broertje een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. De Huawei P10 Lite is herkenbaar aan het feit dat de vingerafdruksensor aan de achterzijde is geplaatst in plaats van onder het beeldscherm.

Veel werkgeheugen voor goede prestaties

De verschillen zitten vooral onder de motorkap. De Huawei P10 Lite wordt aangedreven door de 'middenklasse' Kirin 655 processor van Huawei. Dit is een 2,1 GHz octa-core processor. Opmerkelijk is dat de Huawei P10 Lite net als haar grote broer beschikt over maar liefst 4 GB werkgeheugen. Verder heeft de P10 Lite 32 GB aan interne opslagcapaciteit en een Micro SD geheugenkaartslot.

Oplettende kijkers zullen de Huawei P10 Lite vooral kunnen gaan herkennen aan de achterzijde. In plaats van de dubbele camera met Leica lenzen die in de Huawei P10 aangetroffen kan worden, is de Huawei P10 Lite uitgevoerd met een 'eenvoudigere' enkele 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Aan de voorzijde beschikt de Huawei P10 Lite over een 8-megapixel frontcamera.

Andere belangrijke details zijn onder andere de behoorlijk krachtige 3.100 mAh accu en het feit dat het toestel direct uit de doos zal draaien op Android 7.0 Nougat, momenteel één van de meest recente versies van Android.

Goede afweging tussen prijs en prestaties

Wat Huawei met de Huawei P10 Lite erg goed heeft gedaan is gekeken naar de performance van het toestel. Feitelijk zijn de écht luxe dingen van de telefoon gehaald om een lagere prijs te realiseren zonder dat de gebruiker écht in zal leveren op prestaties. De processor met deze grote hoeveelheid werkgeheugen zal in de praktijk niet veel onder doen voor de prestaties van de Huawei P10, waarmee de Huawei P10 Lite een 'gewoon goede smartphone' is.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P10 Lite zal eind maart of begin april in de Benelux in de winkels komen te liggen. Het toestel heeft een bescheiden losse verkoopadviesprijs van 349 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties van de Huawei P10 Lite zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei P10 Lite overzichtspagina.

Blijf op de hoogte!

Wilt u als één van de eerste mensen in Nederland rond kunnen lopen met de nieuwe Huawei P10 Lite? Meldt u dan via onderstaand formulier aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u direct op de hoogte zodra de Huawei P10 Lite in Nederland in de winkels wordt gesignaleerd.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie