Spotify test met Hi-Fi abonnement

Spotify test met Hi-Fi abonnement

02-03-2017  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Achtergrond , Diensten


In navolging van de streaming muziekdienst Tidal, lijkt ook Spotify een abonnement te willen gaan introduceren waarmee gebruikers studiokwaliteit muziek kunnen luisteren. Het abonnement zou gaan luisteren naar de naam 'Spotify HiFi'.

Streaming muziekdienst Spotify biedt nu al keuzemogelijkheden in welke kwaliteit luisteraars muziek willen luisteren. Deze optie is momenteel alleen beschikbaar voor betalende gebruikers. Standaard staat de kwaliteit ingesteld op 'normaal', zowel voor betalende als niet betalende gebruikers van Spotify, maar betalende gebruikers kunnen ook kiezen voor 'hoog' of 'extreem'.

Omdat Spotify een streaming muziekdienst is, wordt de muziek die luisteraars via Spotify beluisteren gecomprimeerd om ervoor te zorgen dat er geen haperingen optreden of niet te veel mobiel dataverkeer wordt gebruikt. Betalende gebruikers kunnen zelf instellen of zij een hogere kwaliteit muziek willen ontvangen die minder gecomprimeerd is en dan ook meer dataverkeer verbruikt.

CD kwaliteit

In aanvulling op deze standaard kwaliteitsinstellingen wil Spotify op termijn ook gaan komen met een Spotify HiFi abonnement. De geluidskwaliteit van de muziekstream bij dit abonnement staat gelijk aan de kwaliteit van een CD. Muziek wordt ongecomprimeerd aangeboden.

Wat de dienst gaat kosten is momenteel nog niet bekend. Spotify test met diverse gebruikers in de Verenigde Staten wat de beste prijs is voor deze dienst. Sommige gebruikers betalen 2,50 dollar extra voor Spotify HiFI, andere gebruikers betalen 5, 7,50 of zelfs 10 dollar extra voor Spotify HiFi. Op basis van deze a/b test hoopt Spotify het meest ideale prijspunt te ontdekken waarna de dienst hoogstwaarschijnlijk eerst in de Verenigde Staten en later in de rest van de wereld geïntroduceerd zal gaan worden.

Bron: The Verge

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie