HP komt dit jaar met opvolger voor HP Elite X3

HP komt dit jaar met opvolger voor HP Elite X3

06-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


HP verraste vorig jaar tijdens het Mobile World Congress vriend en vijand met de introductie van de 'ultra high-end' HP Elite X3 smartphone. Afgelopen week heeft HP tijdens het Mobile World Congress nog geen opvolger gepresenteerd, al is die wel in ontwikkeling zo heeft HP zelf laten zien en weten.

Op een afgesloten gedeelte van de HP stand, dat enkel op uitnodiging van HP toegankelijk was, heeft HP een prototype getoond van de opvolger voor de HP Elite X3, zo melden onze collega's van Tweakers.. Dit toestel werd exact één jaar geleden gepresenteerd en is tot op heden de meest uitgebreide Windows smartphone ooit gepresenteerd.

HP werkt aan een opvolger voor dit toestel dat mogelijk nóg uitgebreider zal gaan worden. Detail over het toestel heeft HP niet gedeeld, al zijn uit het prototype al enkele details te halen.

Phablet

De opvolger voor de HP Elite X3 krijgt waarschijnlijk opnieuw een 6 inch groot beeldscherm. Daarbij zal HP hoogstwaarschijnlijk opnieuw gaan kiezen voor een 2K / QHD beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels).

Hoewel dit niet af te leiden is uit een visuele inspectie van het prototype, ligt het voor de hand dat de opvolger voor de HP Elite X3 aangedreven zal gaan worden door de nieuwe Qualcomm Snapdragon 835 processor. Deze heeft HP mogelijk ook nodig vanwege het gebruik van een nieuw type 'continuum dock' waarmee de smartphone gebruikt kan worden als volwaardige desktop computer. De telefoon beschikt hoogstwaarschijnlijk over ten minste 4 GB werkgeheugen, mogelijk zelfs 6 GB. Qua opslagcapaciteit zal de telefoon waarschijnlijk in meerdere uitvoeringen verschijnen, bijvoorbeeld met 64 GB en 128 GB.

Geen iris scanner

Opmerkelijk is dat in het prototype geen iris scanner meer zichtbaar is. De HP Elite X3 beschikte wel over een iris scanner. Op cameragebied lijkt het voor de hand te liggen dat HP opnieuw zal kiezen voor een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

Tijdens de demonstratie van het nieuwe prototype liet HP doorschemeren dat het bedrijf nog niet klaar is voor de introductie van de smartphone omdat het toestel nog niet af is. Wanneer de smartphone wel gepresenteerd zal gaan worden is nog niet bekend.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie