General Mobile GM 6 komt ook naar Nederland

07-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De vorige week aangekondigde General Mobile GM 6 smartphone met Android One zal vanaf juli ook in Nederland in de winkels komen te liggen. Dat heeft de Nederlandse distributeur van General Mobile bevestigd.

De Nederlandse distributeur Dividino Group heeft bekend gemaakt dat de General Mobile GM 6 smartphone, die vorige week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona werd gepresenteerd, ook in Nederland op de markt zal gaan komen. Dividino verwacht dat het toestel omstreeks juli in Nederland in de winkels aangetroffen kan gaan worden. De verkoopadviesprijs is momenteel nog niet bekend.

General Mobile GM 6
General Mobile GM 6

De General Mobile GM 6 is de vierde Android One smartphone die de Turkse smartphone fabrikant General Mobile gaat uitbrengen. De General Mobile GM 6 is onmiskenbaar de opvolger voor de General Mobile GM 5, die General Mobile vorig jaar ook in Nederland heeft uitgebracht. Dankzij het Android One besturingssysteem is de General Mobile GM 6 een uitgebreide, zeer snelle en betaalbare smartphone die rechtstreeks door Google up-to-date gehouden wordt.

Het Android One besturingssysteem is - net als het 'normale' Android besturingssysteem - door Google zelf ontwikkeld maar geoptimaliseerd om extra snel en soepel te kunnen draaien op smartphones in de lagere prijsklassen. De General Mobile GM 6 draait op een originele 'stock' versie van Android One en is dan ook niet voorzien van bijvoorbeeld een aangepaste interface. Dat maakt het toestel onwaarschijnlijk snel en soepel in gebruik.

Twee jaar lang de nieuwste Android versies

Omdat de General Mobile GM 6 draait op een originele versie van Android One, wordt het toestel volledig door Google ondersteund en ontvangt dan ook ten minste twee jaar lang alle nieuwe Android versies die worden uitgebracht. De General Mobile GM 6 draait bij release direct uit de doos op Android 7.0 Nougat, de aller nieuwste versie van Android.

4G ondersteuning

Ondanks dat het Android One besturingssysteem oorspronkelijk is ontwikkeld om snel en soepel te kunnen draaien op smartphones met goedkopere hardware, is de General Mobile GM 6 qua specificaties behoorlijk uitgebreid. Het toestel beschikt zelfs over 4G ondersteuning

De General Mobile GM 6 draait op de MediaTek MT6737T chipset, met daarop een 64-bit quad-core processor met een rekenkracht van 1,5 GHz per core en maar liefst 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit. Ook is een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig. De General Mobile GM 6 is uitgerust met een 5 inch groot beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie.

Zelfs op cameragebied doet de General Mobile GM 6 niet onder voor de meeste reguliere Android smartphones met haar primaire 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixelcamera aan de voorzijde. Zowel de camera aan de achterzijde als de frontcamera zijn beide voorzien van een LED flitser.

Prijs en beschikbaarheid

De Nederlandse distributeur Dividino Group heeft bevestigd dat de General Mobile GM 6 vanaf omstreeks juli in Nederland in de winkels zal komen te liggen. Vooralsnog zijn geen verkoopadviesprijzen bekend gemaakt.  De voorganger van de General Mobile GM 6 kwam in de Benelux voor 189,99 euro op de markt. Het ligt derhalve in de lijn der verwachtingen dat ook de nieuwe General Mobile GM 6 voor een verkoopprijs van rond de 200 euro in de winkels zal komen te liggen.

Meer informatie en alle specificaties van de General Mobile GM 6 zijn verzameld op onze uitgebreide General Mobile GM 6 overzichtspagina.

Blijf op de hoogte!

Wilt u als één van de eerste mensen in Nederland rond kunnen lopen met de nieuwe General Mobile GM 6? Meldt u dan via onderstaand formulier aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u direct op de hoogte zodra de General Mobile GM 6 in Nederland in de winkels wordt gesignaleerd.
 


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie