Nokia komt in juni met nieuwe high-end smartphone

Nokia komt in juni met nieuwe high-end smartphone

09-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Vorige week presenteerde Nokia tijdens het Mobile World Congress in Barcelona drie smartphones en de nieuwe Nokia 3310. Het échte paradepaardje van Nokia moet echter nog verschijnen.

Volgens nieuwe geruchten zal Nokia haar échte flagship smartphone voor 2017 in juni gaan presenteren. Op dit moment is de Nokia 6 de meest uitgebreide Nokia smartphone die tot op heden is gepresenteerd. Hoe het toestel gaat heten dat Nokia later dit jaar als haar paradepaardje wil gaan voorstellen is nog niet bekend.

Het toestel wordt volgens de eerste geruchten aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835 processor. Dit is een geheel nieuwe processor van Qualcomm en staat in de boeken als de snelste smartphone processor van dit moment.

Meerdere uitvoeringen

Er wordt gesuggeerd dat het toestel in meerdere uitvoeringen uit zal komen, zowel qua beeldschermformaat als qua werkgeheugen en interne opslagcapaciteit. Wat het beeldschermformaat van de verschillende modellen gaat worden is nog niet bekend, wel wordt gesuggereerd dat er een model met 4 GB werkgeheugen en een model met 6 GB werkgeheugen zal verschijnen. Overigens zijn dit details die ook gemakkelijk verzonnen en geraden kunnen worden gezien dit past bij de huidige generatie high-end smartphones.

Hoge resolutie camera

Tot slot wordt gesuggereerd dat het nieuwe vlaggenschip van Nokia over een camera met een zeer hoge resolutie zal beschikken. Gesproken wordt over een camera van 'ten minste' 23-megapixel.

Tot op heden heeft Nokia drie smartphones geïntroduceerd: de Nokia 6, Nokia 5 en Nokia 3. Totaal zou Nokia dit jaar zes tot zeven smartphones willen gaan introduceren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10