Google brengt update voor onduidelijke 'Carrier Services' app uit

15-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Toestellen


Gebruikers van Android smartphones ontvangen sinds deze week een update voor de onduidelijke app 'Carrier Services'. De uitrol van deze update roept veel vragen en argwaan op bij gebruikers van Android smartphones. Het gaat echter om een legitieme en onschuldige update.

De Carrier Services app is een systeem-app voor het Android besturingssysteem en wordt beheerd door Google. De app is te vergelijken met de manier waarop telecomproviders middels SMS berichten instellingen voor bijvoorbeeld MMS en mobiel internet naar gebruikers kunnen sturen.

Netwerkinstellingen

De Carrier Services app geeft Google en providers de mogelijkheid om Android smartphones te optimaliseren voor bepaalde netwerkdiensten. Via de Carrier Services app kan bijvoorbeeld de juiste sms centrale ingesteld worden, kunnen de juiste instellingen voor mobiel internet en MMS aan het Android toestel toegevoegd worden en kunnen Google en telecomproviders telefoons geschikt maken voor Voice over LTE (bellen over het 4G netwerk).

De Carrier Services app neemt feitelijk heel veel werk uit handen bij gebruikers van Android smartphones. Mobiele bellers van het eerste uur kunnen zich wellicht nog wel herinneren dat zij veel instellingen voor mobiel internet, MMS en zelfs SMS handmatig moesten doen en dat dit zeker geen gemakkelijke opgave was. De Carrier Services app kijkt naar welke simkaart in een telefoon is geplaatst en van welke provider deze simkaart is en past op basis daarvan automatisch alle juiste netwerkinstellingen toe zodat gebruikers van Android smartphones hun toestel direct kunnen gebruiken voor alle diensten die de telecomprovider aanbiedt.

Aanleiding is RCS

De belangrijkste reden dat Google nu een update uitvoert voor de Carrier Services app is omdat Google in februari de officiële opvolger voor SMS, het zogenaamde 'Rich Communication Service' (kortweg RCS), standaard heeft gemaakt in de Android berichten app (de SMS inbox).

Lang niet alle telecomproviders in de wereld ondersteunen RCS, maar voor de provider die dit wel ondersteunen, worden middels de Carrier Services update de toestellen van gebruikers nu ook geschikt gemaakt.

Legitiem

Het is voor zover bekend de eerste keer dat Google een update uitrolt voor de Carrier Services app. Omdat de omschrijving die Google bij de update weergeeft erg vaag is, roept dit bij veel gebruikers van Android smartphones vragen en argwaan op. De update is echter onschuldig en legitiem en zorgt ervoor dat smartphones beter functioneren op mobiele netwerken. De Carrier Services app kan derhalve met een gerust hart bijgewerkt worden.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie