'Bijna één op de tien apps wordt onbruikbaar na komst iOS 11'

15-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Instellingen


Hoogstwaarschijnlijk zal Apple in juni tijdens haar jaarlijkse WWDC Conference iOS 11 gaan voorstellen als de nieuwe versie van het iOS besturingssysteem. Er bestaat een grote kans dat Apple in iOS 11 de ondersteuning voor 32-bit apps gaat schrappen, wat betekent dat bijna één op de tien apps onbruikbaar gaat worden.

Marktonderzoeker Sensor Tower constateerde dat er op dit moment nog zo'n 187.000 apps zijn die ontwikkeld zijn voor iPhones met een 32-bit processor. Apple heeft eerder dit jaar al aangekondigd dat deze apps in de toekomst niet meer ondersteund zullen worden. Volgens Sensor Tower gaat het om acht procent van alle applicaties die beschikbaar zijn voor het iOS besturingssysteem.

De ontwikkelaars achter de apps wordt geadviseerd de apps een update te geven waarmee de apps 64-bit ondersteuning krijgen. Hierna zullen de apps blijven functioneren op iDevices van Apple. Apps die niet bijgewerkt worden, zullen mogelijk door Apple verwijderd gaan worden uit de app store.

Waarschijnlijk ondersteunt iOS 11, de verwachte nieuwe versie van het iOS besturingssysteem die Apple hoogstwaarschijnlijk in juni tijdens haar jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC) zal presenteren, geen 32-bit apps meer.

Apple is sowieso al geruime tijd bezig met het opschonen van de app store. Alle apps waar al lange tijd geen updates voor zijn verschenen of apps waar veel foutrapporten over binnenkomen worden verwijderd. De ontwikkelaars achter deze apps krijgen de kans de app bij te werken of te verbeteren. Doen ontwikkelaars dit niet binnen de gestelde termijn, dan is de verwijdering van de app definitief. Op die manier zijn de afgelopen tijd al tienduizenden apps uit de App Store van Apple verdwenen.

Via: Mashable
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie