Google geeft Nexus 6 downgrade naar Android 7.0 Nougat

Google geeft Nexus 6 downgrade naar Android 7.0 Nougat

16-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Verschillende gebruikers van de Nexus 6 die middels een zogenaamde 'sideload' hun toestel hebben voorzien van Android 7.1 Nougat, krijgen een downgrade naar Android 7.0 Nougat van Google.

De laatste update die Google 'over the air' heeft aangeboden voor de Motorola Nexus 6 is Android 7.0 Nougat. Google zal de Nexus 6 zelf niet meer voorzien van nieuwere versies van Android omdat Google Nexus 6 als 'end of life' beschouwd. Wel zal Google de Nexus 6 nog gedurende ongeveer een jaar blijven voorzien van alle beveiligingsupdates.

Gebruikers van de Nexus 6 kunnen echter nieuwere versies van Android, momenteel bijvoorbeeld Android 7.1.1 Nougat, middels zogenaamde 'sideloading' op hun toestel zetten. Gebruikers die dit doen ontvangen echter geen 'over the air' beveiligingsupdates meer.

Downgrade

Om die reden is Google gestart met een 'over the air' update naar Android 7.0 Nougat, met andere woorden dus een downgrade. Volgens Google is deze downgrade voor Nexus 6 toestellen nodig om in de nabije toekomst beveiligingsupdates te kunnen blijven ontvangen.

Gebruikers van de Nexus 6 die hun toestel middels sideloading hebben voorzien van Android 7.1.1 Nougat hoeven de update niet per sé te installeren. Voor mensen die ook in de toekomst nieuwere versies van Android middels sideloading op het toestel wil zetten is de update niet noodzakelijk aangezien in toekomstige Android versies alle beveiligingsupdates verwerkt zullen zijn die Google in de tussentijd heeft uitgebracht.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie