Vouwbare of buigbare Samsung smartphone mogelijk 'vertraagd' tot begin 2018

17-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al maanden doen geruchten de ronde dat Samsung van plan zou zijn om in de tweede helft van dit jaar de eerste smartphone met een buigbaar, oprolbaar of opvouwbaar beeldscherm te presenteren. Uit nieuwe informatie blijkt dat deze introductie mogelijk vertraagd is tot begin 2018.

Samsung werkt al meer dan vijf jaar aan smartphones met een buigbaar, oprolbaar of opvouwbaar beeldscherm. In 2013 verscheen de Samsung Galaxy Round. Dit toestel is nooit officieel in Nederland op de markt gekomen, maar was de eerste smartphone van Samsung waarin een buigbaar beeldscherm werd gebruikt. Vervolgens gebruikte Samsung de techniek ook in de Samsung Galaxy Note Edge, de Samsung Galaxy S6 Edge en S6 Edge+ en de Samsung Galaxy S7 Edge. Hoewel het beeldscherm bij al deze toestellen is gebogen, kan de gebruiker het beeldscherm zelf niet buigen.

Concept afbeelding van een opvouwbare smartphone-tablet
Concept afbeelding van een opvouwbare smartphone-tablet

Er zijn diverse toepassingsmogelijkheden denkbaar van een buigbaar, opvouwbaar of oprolbaar beeldscherm. Zo zou bijvoorbeeld een apparaat gemaakt kunnen worden met een formaat van een smartphone die uitgevouwen kan worden tot een volledige tablet. In 2013 sprak Samsung rondom de introductie van de Galaxy Round de verwachting uit dat 2015 het doorbraakjaar van het buigbare beeldscherm zou gaan worden. Dit streven is niet gehaald.

Galaxy X

Al sinds begin dit jaar doen geruchten de ronde dat Samsung dit jaar wél in staat zou zijn om de eerste smartphone met een buigbaar, oprolbaar of opvouwbaar beeldscherm te presenteren. De introductie zou mogelijk al in de zomer van dit jaar kunnen plaatsvinden. Het toestel waarover geroddeld wordt zou luisteren naar de mysterieuze naam 'Galaxy X'.

Niet goed en niet fout

Zuid Koreaanse bronnen hebben de geruchten echter wat genuanceerd. Volgens de laatste berichtgeving zou Samsung inderdaad vanaf het derde kwartaal de productie van een smartphone met een buigbaar beeldscherm op willen gaan starten. Het zou echter gaan om een soort 'voorproductie' of 'proefproductie' om te kijken of de techniek die Samsung gebruikt klaar is voor massaproductie.

Samsung zou op deze manier duizenden telefoons willen produceren die nog dit jaar zowel intern als extern getest kunnen gaan worden. Vervolgens zou het de bedoeling zijn om de eerste smartphone met buigbaar, oprolbaar of opvouwbaar beeldscherm begin 2018 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona te gaan presenteren. Dat zou betekenen dat het toestel voor de zomer van 2018 in de winkels zal liggen.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie