Vestel wil smartphones in Europa uit gaan brengen

Vestel wil smartphones in Europa uit gaan brengen

17-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Turkse elektronica gigant Vestel, vooral bekend als producent van televisies, wil haar portfolio smartphones ook in Europa uit gaan brengen. Vestel voert momenteel onderhandelingen met grote retailers, distributeurs en telecomproviders om voet aan de grond te krijgen in Europa.

Na het Turkse General Mobile is nu ook Vestel bezig met Europese expansie. General Mobile biedt via de Nederlandse distributeur Dividino Group al enkele jaren smartphones aan in de Benelux. Ook het Turkse Vestel wil nu haar smartphones in Europa gaan uitbrengen, zo meldt Mobiletoday.

Vestel is in Europa vooral bekend als producent van goedkopere televisies. Vestel wordt gerekend tot één van de grootste TV producenten ter wereld. Naast televisies heeft Vestel ook een behoorlijk uitgebreid smarpthone portfolio dat in Europa niet bekend is.

Onderhandeling

Vestel is momenteel in onderhandeling met diverse distributeurs, retailketens en providers om haar smartphones ook op de Europese markt uit te kunnen gaan brengen. Daarbij focust Vestel vooral op de retailketens waar het bedrijf momenteel al producten verkoopt. Voorbeelden daarvan in Nederland zijn onder andere MediaMarkt, Kijkshop en Blokker.

Vestel zou drie smartphone series uit willen gaan brengen in Europa. De budget serie zijn alle smartphones met de letter 'E' in de naam. Voor het middenklasse segment heeft Vestel de 'V-serie' en alle top-smartphones van Vestel dragen de letter 'Z'.

Benelux

Of en wanneer smartphones van Vestel in de Benelux op de markt gaan komen is momenteel nog niet bekend.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ