'Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden honderd euro duurder'

20-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De verwachte Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+, die hoogstwaarschijnlijk volgende week woensdag in New York worden gepresenteerd, zullen volgens nieuwe informatie 100 euro duurder gaan worden dan hun voorgangers.

Tot op heden stonden de basis modellen van de Apple iPhone 7 en de Google Pixel alsmede de Google Pixel XL te boek als de duurste smartphones in de markt. Als de nieuwe informatie van tech-insider Evan Blass klopt, worden de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ straks de duurste smartphones. Beide toestellen zouden namelijk 100 euro duurder gaan worden dan hun voorgangers.

De huidige Samsung Galaxy S7 had bij introductie een verkoopadviesprijs van 699 euro. Voor de Samsung Galaxy S7 Edge moest bij introductie 799 euro neergeteld worden. De verwachte Samsung Galaxy S8 gaat volgens Blass 799 euro kosten en de Samsung Galaxy S8+ zelfs 899 euro.

Stijgende trend

Het is niet de eerste prijsverhoging die Europeanen voor hun kiezen krijgen. De afgelopen jaren is al langer een trend zichtbaar dat de prijzen van high-end smartphones stijgen. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. Door de aantrekkende economie stijgt momenteel de inflatie in Europa en zijn grondstoffen duurder.

Hoewel de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ waarschijnlijk 100 euro duurder gaan worden, is het de vraag in hoeverre de consument dit uiteindelijk zal gaan merken. Bekend is dat de prijzen van smartphones van Samsung na introductie al snel gaan dalen en Samsung regelmatig stunt met 'cash-back acties' waarbij het bedrijf 75 tot 100 euro retour geeft bij aanschaf van een nieuwe smartphone. Wie de nieuwe Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8+ graag wil hebben maar geen grote haast heeft, doet er derhalve verstandig aan enkele maanden te wachten met de aankoop.

Andere prijzen

Naast de prijzen van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ heeft Blass ook de prijzen van de nieuwe Samsung Gear VR, Samsung Gear360 camera en het Samsung DeX dock gepubliceerd. De nieuwe Gear VR gaat 129 euro kosten, het DeX dock krijgt een verkoopprijs van 149 euro en de Gear360 camera gaat 229 euro kosten.

Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ bruikbaar als computer via DeX dock
Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ bruikbaar als computer via DeX dock

Over het DeX dock doen ook al langer geruchten de ronde. Het wordt waarschijnlijk mogelijk om de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ in het zogenaamde 'DeX dock' te plaatsen. Op dit dock kan een monitor, toetsenbord en muis aangesloten worden. In deze configuratie fungeert de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ als een computer. Dit concept lijkt op het Continuum Dock van Microsoft.

Meeste details al bekend

Over de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zijn eigenlijk alle specificaties al uitgelekt. Bekend is bijvoorbeeld dat de Samsung Galaxy S8 een 5,8 inch groot Super AMOLED beeldscherm gaat krijgen en de Samsung Galaxy S8+ voorzien zal zijn van een 6,2 inch Super AMOLED beeldscherm. Beide beeldschermen krijgen een beeldschermresolutie van 1.440 x 2.560 pixels.

De beeldschermen van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zijn fors groter dan de beeldschermen van de huidige Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Dat is ook duidelijk op te maken uit bovenstaande foto. Samsung heeft dit voor elkaar gekregen door de schermranden aanzienlijk dunner te maken en de ruimte boven- en onder het beeldscherm te beperken. Hierdoor zijn de touch-sensitive toetsen die tot op heden op Galaxy S modellen aanwezig waren verdwenen en is de vingerafdruksensor verplaatst naar de achterzijde van de telefoon. Als toevoeging heeft Samsung de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ beide voorzien van een iris scanner bij de front-camera.

De Europese uitvoeringen van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zullen aangedreven worden door de nieuwe Exynos 9 processor van Samsung. Daarbij krijgt het toestel 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Beide toestellen zullen ook beschikken over een Micro SD kaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 256 GB.

Op cameragebied zal de 12-megapixel DualPixel camera, die Samsung introduceerde in de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, opnieuw terugkeren. Onduidelijk is of Samsung verdere verbeteringen heeft aangebracht in deze camera. Aan de voorzijde gaat de resolutie van de frontcamera omhoog van 5- naar 8-megapixel.

Stof- en waterdicht

Net als de huidige Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zullen ook de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ stof- en waterdicht zijn en daarmee voldoen aan de IP68 rating. Tevens worden de Galaxy S8 en Galaxy S8+ de eerste Galaxy S modellen met een USB Type-C aansluiting. De Galaxy S8 krijgt een 3.000 mAh accu en de Galaxy S8+ een 3.500 mAh accu. Deze accu's kunnen zowel via de USB Type-C aansluiting als draadloos opgeladen worden.

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zullen vanuit de doos draaien op Android 7.0 Nougat en mogelijk zelfs Android 7.1 Nougat. Over het Android besturingssysteem heeft Samsung een nieuwe versie van haar TouchWiz interface geplaatst waarin ook veel ruimte is gereserveerd voor de nieuwe spraakassistent 'Bixby'.

Meer informatie

Vorige week zondag heeft Samsung middels een teaser video bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ op 29 maart gepresenteerd zullen gaan worden. Deze introductie vindt hoogstwaarschijnlijk plaats in New York. Op basis van alle geruchten rondom beide toestellen heeft GSM Helpdesk al voorlopige specificatie overzichten samengesteld over beide toestellen:

Specificatie overzicht Samsung Galaxy S8
Specificatie overzicht Samsung Galaxy S8+

Een volledig nieuwsoverzicht over en rondom de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ is verzameld in ons Samsung Galaxy S8 nieuwsdossier.

Blijf op de hoogte

Aangezien met zekerheid gesteld kan worden dat Samsung later dit voorjaar met opvolgers zal gaan komen voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, heeft GSM Helpdesk alvast de inschrijving geopend voor haar reminderservice. Via onderstaand formulier kunt u uzelf aanmelden voor een gratis reminder voor de Samsung Galaxy S8 of Samsung Galaxy S8+. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u graag direct op de hoogte zodra de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ in Nederland in de winkels worden gesignaleerd.
 ;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5