Samsung presenteert slimme spraakassistent Bixby voor Galaxy S8

Samsung presenteert slimme spraakassistent Bixby voor Galaxy S8

20-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung heeft vandaag vooruitlopend op de grote internationale persconferentie die voor volgende week woensdag in New York gepland staat haar nieuwe slimme spraakassistent Bixby gepresenteerd. Bixby zal - zo heeft Samsung bevestigd - aanwezig zij op de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+.

Al geruime tijd is bekend dat Samsung werkte aan een nieuwe slimme spraakassistent. Vorig jaar heeft Samsung de start-up 'Viv labs' overgenomen. Deze start-up ontwikkelde een slimme spraakassistent die in staat was om opdrachten in een context te plaatsen en uit te voeren. De start-up was op poten gezet door hetzelfde team mensen dat eerder aan de wieg stond van Apple's spraakassistent Siri.

De spraakassistent van Samsung zal gaan luisteren naar de naam 'Bixby', zo heeft Samsung vandaag officieel bekend gemaakt. De spraakassistent is niet alleen in staat op opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden, maar kan ook opdrachten in een context plaatsen. Wie bijvoorbeeld een restaurant wil bespreken krijgt van Bixby ook de optie om meteen een taxi naar dat restaurant te reserveren.

Samsung heeft vandaag niet alleen Bixby aangekondigd, het bedrijf heeft ook formeel bevestigd dat Bixby op de nieuwe verwachte Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zal draaien. Beide toestellen krijgen een speciale knop aan de zijkant waarmee Bixby geactiveerd kan worden. Samsung heeft voorts bevestigd dat de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ volgende week, op woensdag 29 maart, in New York gepresenteerd gaan worden.;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie