Tenminste 16 filialen The Phone House kunnen doorstart maken

Tenminste 16 filialen The Phone House kunnen doorstart maken

21-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


In februari is telecom winkelketen The Phone House failliet verklaard. Dankzij franchisenemers zullen nog eens 16 filialen van The Phone House een doorstart gaan krijgen.

The Phone House zal niet geheel uit het straatbeeld gaan verdwijnen, zo is afgelopen dagen duidelijk geworden. In februari werd de telecom retailketen failliet verklaard. Het faillissement gold echter niet voor de 74 vestigingen van The Phone House van franchisenemers. De 70 eigen vestigingen van The Phone House vallen wel onder het faillissement.

Zestien van deze 70 filialen zullen in ieder geval een doorstart gaan maken, zo heet de curator bekend gemaakt. Bestaande franchisenemers hebben 16 filialen overgenomen waarmee het totaal aantal vestigingen van The Phone House die zullen blijven bestaan in Nederland op 90 uit gaat komen. Daarnaast heeft de curator goede hoop uitgesproken dat nog meer vestigingen van The Phone House verkocht kunnen gaan worden.

Faillissement

The Phone House was in februari naar eigen zeggen genoodzaakt faillissement aan te vragen aangezien de kostenbesparingen die het bedrijf afgelopen tijd heeft doorgevoerd niet of nauwelijks hebben geleid tot het verbeteren van de resultaten. The Phone House zegt veel concurrentie te ervaren van zowel telecomaanbieders als andere (web)winkels.

Telecomaanbieders openen steeds meer eigen winkels waardoor klanten vaker rechtstreeks producten en diensten afnemen bij de telecomaanbieder. Daarnaast zag The Phone House ook de vergoedingen die het bedrijf ontving voor het aansluiten van nieuwe klanten bij telecomproviders steeds verder dalen.

Daarnaast noemt The Phone House ook de aankomende invoering van de Wet Financieel Toezicht in de telecommarkt als reden voor haar faillissementsaanvraag. Door deze wet is het de verwachting dat telefoonwinkels veel minder telefoons kunnen verkopen bij abonnementen omdat gedeeltelijke of gehele financiering in een (toestel)abonnement voortaan als lening te boek zal staan.

In 2015 verkocht aan Optie1

De Nederlandse activiteiten van The Phone House waren tot aan april 2015 in eigendom van de Britse retailketen Dixons Carphone plc. In april 2015 werden de Nederlandse activiteiten van The Phone House verkocht aan Optie1, op haar beurt onderdeel van Relevant Holdings. Dit bedrijf wordt bestuurd door oud-oprichters van onder andere distributeur MCC en van winkelketens Belcompany en T for Telecom.

Ook Typhone.nl ging op de fles

The Phone House heeft faillissement aangevraagd voor The Phone House Netherlands B.V., The Phone House Retail B.V. en Typhone E-concepts B.V. Daarmee gaat ook één van de oudste Nederlandse telecom webwinkels Typhone.nl verdwijnen. Typhone.nl was tot aan 2008 een zelfstandig bedrijf en gold als de grootste, belangrijkste maar ook één van de goedkoopste online telecomwinkels. Na de overname van Typhone.nl door The Phone House in 2008 is Typhone.nl deze positie geheel kwijtgeraakt aan partijen zoals Belsimpel, Mobiel.nl en Coolblue.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie