Landelijke storing zorgde ruim drie uur voor problemen op Vodafone netwerk

Landelijke storing zorgde ruim drie uur voor problemen op Vodafone netwerk

24-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Het mobiele netwerk van Vodafone heeft donderdag tot in de avond last gehad van een landelijke storing. Door de storing kon een onbekend aantal klanten niet bellen, sms'en of mobiel internetten.

De eerste meldingen over de storing kwamen op donderdag middag om half vier binnen. Pas om half zeven kwam het bericht dat de storing was opgelost en alle klanten weer optimaal gebruik konden maken van het Vodafone netwerk.

De oorzaak van de storing is niet bekend. Volgens Vodafone is de storing ontstaan in haar 4G netwerk. Door de storing konden klanten echter ook problemen ervaren op het 3G (UMTS) en 2G (GSM) netwerk van Vodafone.

De storing had een landelijke uitstraling. Vanuit heel Nederland kwamen dan ook berichten van klanten dat zij problemen hadden met bellen, sms'en en / of mobiel internet. Volgens Vodafone had de storing vooral effect op de mogelijkheid om te kunnen bellen via het 4G netwerk, het zogenaamde 'Voice over LTE', kortweg VoLTE. Omdat dit niet goed werkte, ervaarde veel klanten vooral problemen met bellen. Echter meldde ook veel klanten problemen met hun mobiele dataverbinding.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie