Eerste meldingen over Android 7.0 Nougat update voor Huawei P9 Lite druppelen binnen

24-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Volgens meerdere Japanse gebruikers van de Huawei P9 Lite, is Huawei in Japan begonnen met de uitrol van een Android 7.0 Nougat update. Dit is opmerkelijk omdat eerder nog gesuggereerd werd dat het toestel niet geschikt zou zijn voor Android 7.0 Nougat.

Een Japanse gebruiker van de Huawei P9 Lite heeft een screenshot gedeeld waaruit blijkt dat zijn toestel op Android 7.0 Nougat draait. Volgens de gebruiker heeft hij de update van Huawei ontvangen en is geen deelnemer aan het beta programma van Huawei.

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite

Huawei kondigde begin deze maand aan dat de Huawei P9 en Huawei P9 Plus deze maand een update naar Android 7.0 Nougat zouden gaan ontvangen. Over de Huawei P9 Lite heeft Huawei geen uitspraken gedaan.

In september vorig jaar dook al het bericht op dat een groot aantal smartphones van Huawei niet geschikt zou zijn voor Android 7.0 Nougat, waaronder ook de Huawei P9 Lite. In Android 7.0 Nougat zit de zogenaamde 'Vulkan API' die nieuwe geavanceerde en efficiënte grafische mogelijkheden biedt. Deze Vulkan API moet ondersteund worden door de processor die in smartphones zit. Aangezien Huawei in nagenoeg alle smartphones eigen processoren gebruikt blijken veel van deze processoren niet geschikt voor het draaien van de Vulkan API. Volgens deze berichten zou ook de Kirin 650 processor uit de Huawei P9 Lite geen Vulkan ondersteuning bieden.

Dat er nu toch een Android 7.0 Nougat update wordt uitgerold naar de Huawei P9 Lite is een signaal dat de eerdere berichtgeving mogelijk niet klopte of dat Huawei aanpassingen heeft gedaan in Android 7.0 Nougat om deze alsnog uit te kunnen rollen naar de Huawei P9 Lite. Vooralsnog zijn vanuit Europa geen berichten opgedoken dat de update hier ook al wordt uitgerold en heeft Huawei zelf ook nog niet bevestigd dat er een Android 7.0 Nougat update voor de Huawei P9 Lite in aantocht zou zijn.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie