Verkoopteller Huawei P9 en P9 Plus staat op 12 miljoen

27-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Op de dag dat de nieuwe Huawei P10 in de verkoop is gegaan, heeft Huawei bekend gemaakt dat haar voorganger, de Huawei P9 en Huawei P9 Plus, tot nu toe al 12 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.

Afgelopen vrijdag is de nieuwe Huawei P10 in een groot deel van de wereld in de verkoop gegaan. Ook de Huawei P10 Plus zal snel volgen. Voor Huawei was dit een mooi moment om even terug te kijken naar het toestel waar de nieuwe Huawei P10 een opvolger voor is: de Huawei P9.

Huawei P9
Huawei P9

Hoewel de verkoopaantallen van de Huawei P9 in het niet vallen bij de verkoopaantallen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 (Edge) of de Apple iPhone 7 (Plus) is het desondanks voor Huawei een hele prestatie dat de Huawei P9 en Huawei P9 Plus gezamelijk momenteel al meer dan 12 miljoen keer zijn verkocht. .

De Huawei P9 was vorig jaar december al de eerste flagship smartphone van het bedrijf die de mijlpaal van 10 miljoen verkochte exemplaren bereikte. Tijdens de de aftrap van de verkoop van de Huawei P10 heeft Huawei CEO Richard Yu door laten schemeren dat hij verwacht dat de nieuwe Huawei P10 ook de mijlpaal van 10 miljoen verkochte exemplaren zal gaan bereiken.

De Huawei P9 is zeker niet de eerste Huawei smartphone die meer dan 10 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Toestellen in lagere prijsklassen gaan doorgaans aanzienlijk vaker over de toonbank. Hierover geven bedrijven echter zelden details. Totaal heeft Huawei vorg jaar zo'n 140 miljoen smartphones verkocht.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie