Huawei P10 Lite verkrijgbaar in de Benelux voor 349 euro

29-03-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zoals eerder al door Huawei werd aangekondigd, is de Huawei P10 Lite gearriveerd in de eerste winkels in de Benelux. Het toestel maakt een mooie mix tussen vormgeving, functionaliteit en specificaties en is in verhouding opvallend vriendelijk geprijsd.

Hoewel Huawei met de Huawei P10 en Huawei P10 Plus laat zien wat het bedrijf in huis heeft, zal het vooral de nieuwe Huawei P10 Lite zijn waar de grote aantallen van verkocht worden. Flagship smartphones, zoals de Huawei P10 en Huawei P10 Plus lopen doorgaans ook erg goed en zorgen voor een goede marge, echter zijn het vooral de lager geprijsde toestellen zoals de Huawei P10 Lite waar de écht grote volumes van verkocht worden. In dat opzicht is de Huawei P10 Lite dus een onderbelichte topper is spe.

Huawei P10 Lite
Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite combineert eigenlijk het goede van twee werelden. Het toestel wordt aantrekkelijk geprijsd met een verkoopadviesprijs van 349 euro maar kent toch de high-end vormgeving van de nieuwe Huawei P10 serie. In veel opzichten zal zelfs niet eens direct zichtbaar zijn dat het gaat om de Huawei P10 Lite in plaats van de Huawei P10. Zo heeft de Huawei P10 Lite net als haar high-end broertje een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. De Huawei P10 Lite is herkenbaar aan het feit dat de vingerafdruksensor aan de achterzijde is geplaatst in plaats van onder het beeldscherm.

Veel werkgeheugen voor goede prestaties

De verschillen zitten vooral onder de motorkap. De Huawei P10 Lite wordt aangedreven door de 'middenklasse' Kirin 655 processor van Huawei. Dit is een 2,1 GHz octa-core processor. Opmerkelijk is dat de Huawei P10 Lite net als haar grote broer beschikt over maar liefst 4 GB werkgeheugen. Verder heeft de P10 Lite 32 GB aan interne opslagcapaciteit en een Micro SD geheugenkaartslot.

Oplettende kijkers zullen de Huawei P10 Lite vooral kunnen gaan herkennen aan de achterzijde. In plaats van de dubbele camera met Leica lenzen die in de Huawei P10 aangetroffen kan worden, is de Huawei P10 Lite uitgevoerd met een 'eenvoudigere' enkele 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Aan de voorzijde beschikt de Huawei P10 Lite over een 8-megapixel frontcamera.

Andere belangrijke details zijn onder andere de behoorlijk krachtige 3.100 mAh accu en het feit dat het toestel direct uit de doos zal draaien op Android 7.0 Nougat, momenteel één van de meest recente versies van Android.

Goede afweging tussen prijs en prestaties

Wat Huawei met de Huawei P10 Lite erg goed heeft gedaan is gekeken naar de performance van het toestel. Feitelijk zijn de écht luxe dingen van de telefoon gehaald om een lagere prijs te realiseren zonder dat de gebruiker écht in zal leveren op prestaties. De processor met deze grote hoeveelheid werkgeheugen zal in de praktijk niet veel onder doen voor de prestaties van de Huawei P10, waarmee de Huawei P10 Lite een 'gewoon goede smartphone' is.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P10 Lite is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux en heeft een bescheiden losse verkoopadviesprijs van 349 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties van de Huawei P10 Lite zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei P10 Lite overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie