Merknaam BlackBerry verschijnt mogelijk ook op andere apparaten

Merknaam BlackBerry verschijnt mogelijk ook op andere apparaten

03-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De kans is groot dat in de toekomst de merknaam 'BlackBerry' ook op vele andere apparaten zoals smartwatches, wearables, tablets, medische apparaten, betaalterminals en mogelijk zelfs huishoudelijke apparaten gaat verschijnen.

BlackBerry is zelf geheel gestopt met de ontwikkeling en productie van elektronische apparaten zoals smartphones. BlackBerry slaagde er niet in om winst te maken met hardware. Daarom focust het bedrijf zich nu vooral op de ontwikkeling van technologie en software voor onder andere beveiligde communicatie en beveiligingssoftware voor apparaten.

Andere bedrijven krijgen nu de mogelijkheid om de merknaam 'BlackBerry' op licentie te gebruiken voor apparaten. De Chinese smartphone producent TCL, in de Benelux bekend als fabrikant van alle Alcatel telefoons en smartphones, heeft een exclusieve licentie om nagenoeg wereldwijd onder de merknaam 'BlackBerry' smartphones uit te mogen brengen. De BlackBerry DTEK50 en BlackBerry DTEK60 zijn alreeds afkomstig van TCL en zijn de BlackBerry uitvoeringen van de Alcatel Idol 4 en Alcatel Idol 4S.

'Alles kan de BlackBerry merknaam krijgen'

In een interview met The Verge heeft BlackBerry door laten schemeren dat de BlackBerry merknaam in de toekomst op nagenoeg alle vormen van elektronische apparaten kan gaan verschijnen. Voor de hand zouden natuurlijk apparaten zoals smartwatches, wearables en tablets liggen, maar volgens BlackBerry zou de merknaam ook gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld medische apparatuur of zelfs huishoudelijke apparaten.

Belangrijk is wel dat BlackBerry in ieder type apparaat altijd een aandeel zal leveren in de vorm van het aanleveren van technologie of software. Op die manier moeten al deze apparaten passen binnen het DNA van BlackBerry dat staat voor veiligheid en veilige communicatie.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie