Sterk verbeterde Sony Xperia XZs verkrijgbaar voor 649 euro

06-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het nieuwe paradepaardje van Sony, de Sony Xperia XZs, is gearriveerd in de Benelux. Deze nieuwe smartphone met indrukwekkende slow-motion camera, is vanaf vandaag verkrijgbaar.

De Sony Xperia XZs gaat verder waar Sony vorig jaar met de Sony Xperia XZ was gebleven. Het geactualiseerde model is vanaf vandaag verkijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van 649 euro. Daarmee zit Sony met haar verkoopprijs een stuk onder de verkoopprijs van flagship smartphones van concurrenten zoals de Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+ en LG G6.

Sony Xperia XZs
Sony Xperia XZs

Met de Sony Xperia XZs zet Sony weer een zeer uitgebreide multimediale krachtpatser op de markt die ook nog eens uitblinkt op het gebied van vormgeving. Sony heeft al jaren een hele eigen handtekening qua design en de nieuwe Xperia XZs doet eer aan deze vormgevingsfilosofie. De behuizing is strak en rechthoekig vormgegeven, waarbij de linker- en rechterzijde volledig rond lopen. Dit geeft het toestel een prettige grip en een verfrissend contrast. Handig detail is dat Sony opnieuw haar vingerafdruksensor in de aan/uit toets aan de zijkant van het toestel heeft verwerkt.

Sony Xperia XZs
Sony Xperia XZs

De Sony Xperia XZs is uitgevoerd met een 5,2 inch Full HD beeldscherm. Hiervoor gebruikt Sony haar eigen Triluminos beeldschermtechnologie.

De Sony Xperia XZs is uitgevoerd met een ultra slow-motiion camera
De Sony Xperia XZs is uitgevoerd met een ultra slow-motiion camera

Ultra slow-motion camera

Vooral op cameragebied blinkt de Sony Xperia XZs uit. De Sony xperia XZs maakt gebruik van de geheel nieuwe Motion Eye camerasensor die het bedrijf begin februari presenteerde. Deze camera heeft een effectieve resolutie van 19-megapixel met zogenaamde 'Motion Eye' technologie. Deze technologie 'voorspelt' wanneer de gebruiker een foto wil gaan maken en zorgt dat er al beelden vastgelegd worden nog voordat de gebruiker op de sluiterknop heeft gedrukt. Mocht de gebruiker het moment suprême gemist hebben, bestaat grote kans dat de Sony Xperia XZ Premium het moment toch heeft weten vast te leggen.

Maar de meest bijzondere technologie is nog wel de ultra slow-motion functie. Doordat de camerasensor over een eigen geheugenmodule beschikt, kan de camera in de Sony Xperia XZs gedurende 1 seconde per keer in ultra slow-motion filmen. In dit geval legt de camera in één seconde tijd duizend beelden vast. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld een bijzondere stunt op een skate-baan of een object dat in duizenden stukjes kapot valt minutieus en gedetailleerd in beeld te brengen.

Ook aan de voorzijde van het toestel is een buitengewoon hoogwaardige camera aanwezig. Aan de voorzijde is de Xperia XZs namelijk uitgevoerd met een 13-megapixelcamera en technologie die ervoor zorgt dat met deze camera zelfs onder donkere omstandigheden goede selfies geschoten kunnen worden.

Onder de motorkap van de Sony Xperia XZs draait de Qualcomm Snapdragon 820 processor
Onder de motorkap van de Sony Xperia XZs draait de Qualcomm Snapdragon 820 processor

Snapdragon 820 processor

De Sony Xperia XZs wordt aangedreven door de zeer krachtige Qualcomm Snapdragon 820 processor. De processor wordt bijgestaan door 4 gigabyte werkgeheugen. Daarbij beschikt de Xperia XZs standaard over 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit, wat uiteraard ook nog eens uitbreidbaar is middels MicroSD geheugenkaarten.

De Sony Xperia XZs is uitgevoerd met een 2.900 mAh accu. Samen met uitgebreide energiebesparingsfunctionaliteit heeft de accu voldoende vermogen om de smartphone tot twee dagen lang onafgebroken van energie te voorzien.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia XZs is vanaf vandaag verkrijgbaar in nagenoeg alle telecom (web)winkels in de Benelux en heeft een verkoopadviesprijs van 649 euro. Meer informatie en alle specificaties van de Sony Xperia XZs zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia XZs overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie