Slechts klein deel Windows Phone smartphones krijgt nog nieuwe update

Slechts klein deel Windows Phone smartphones krijgt nog nieuwe update

06-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Al geruime tijd is bekend dat Microsoft in de loop van deze maand de zogenaamde 'Creators Update' gaat uitrollen naar smartphones met Windows 10. Uit nieuwe informatie blijkt echter dat enkel recente toestellen deze update zullen gaan ontvangen.

Microsoft beschouwt waarschijnlijk een groot aantal Windows smartphones als 'end of life'. Uit een door ZDnet gepubliceerde lijst toestellen blijkt dat alleen de meest recente Windows smartphones de aankomende 'Creators Update' voor Windows 10 zullen gaan ontvangen.

Technisch gezien zijn alle smartphones van Microsoft die nu draaien op Windows 10 geschikt om de Creators Update te ontvangen. Sterker nog: gebruikers van oudere toestellen kunnen momenteel zelfs deelnemen aan het Windows Insider programma om deze update te testen op hun toestel.

Alleen jonger dan twee jaar

Uit de gegevens van ZDnet blijkt echter dat grofweg alle Windows smartphones ouder dan twee jaar de Creators Update niet zullen gaan ontvangen. Hoogstwaarschijnlijk beschouwd Microsoft deze toestellen als 'end of life' waarmee het bedrijf de ondersteuning voor deze toestellen schrapt.

Toestellen die de Creators Update wél ontvangen zijn onder andere de Microsoft Lumia 550, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 650, Lumia 950, Lumia 950 XL en HP Elite X3. Daarnaast zullen ook een aantal andere Windows smartphones die niet in Nederland op de markt zijn verschenen de update ontvangen. Alle andere Windows smartphones zullen hoogstwaarschijnlijk de Creators Update niet ontvangen.

Nog niet officieel bevestigd

Microsoft heeft zelf nog niet bevestigd dat de lijst die ZDnet publiceerde klopt en compleet is, al heeft het daar wel alle schijn van. In voorgaande jaren heeft Microsoft vaker vlak voor de uitrol van een nieuwe update bekend gemaakt dat veel oudere toestellen deze update niet zouden gaan ontvangen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie