Eerste foto's van refurbished Samsung Galaxy Note 7 opgedoken

10-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung maakte eind maart bekend dat een groot aantal van de teruggeroepen Samsung Galaxy Note 7 toestellen in refurbished uitvoering terug op de markt gaan komen. Vanuit Vietnam zijn nu de eerste foto's verschenen van een refurbished Galaxy Note 7.

Samsung heeft sinds eind vorig jaar door de terugroepactie van de Samsung Galaxy Note 7 miljoenen exemplaren van het toestel in haar warehouses liggen. Nadat eerder al het gerucht ging dat Samsung deze toestellen zou willen gaan reviseren en opnieuw op de markt zou gaan brengen, iets dat in eerste instantie nog door Samsung werd ontkend, liet Samsung eind maart officieel doorschemeren dat de Galaxy Note 7 toestellen inderdaad hergebruikt zouden gaan worden.

Refurbished Samsung Galaxy Note 7
Refurbished Samsung Galaxy Note 7

Alle teruggeroepen Galaxy Note 7 toestellen worden gereviseerd. Daarbij wordt de potentieel gevaarlijke accu vervangen door een veilig exemplaar met een iets lagere accu capaciteit. Ook voorziet Samsung de toestellen van nieuwe software en krijgen de telefoons een nieuw typenummer.

Vanuit Vietnam zijn afgelopen weekend de eerste foto's opgedoken van een gereviseerde Samsung Galaxy Note 7. Uit de foto's  blijkt dat Samsung niets aan de vormgeving heeft gewijzigd. Het toestel is duidelijkherkenbaar als de Samsung Galaxy Note 7. Uit de foto's blijkt dat de gereviseerde toestellen nu draaien op Android 7.0 Nougat. Toen de Galaxy Note 7 midden vorig jaar op de markt kwam, draaide deze nog op Android 6.0 Marshmallow.

Verder laten de foto's zien dat Samsung het typenummer heeft gewijzigd. De gereviseerde Galaxy Note 7 draagt het typenummer 'SM-N935F', terwijl de oorspronkelijke Galaxy Note 7 het typenummer 'SM-N930F' droeg. Tot slot laten de foto's zien dat de gereviseerde Galaxy Note 7 een 3.200 mAh accu heeft gekregen, terwijl de toestellen oorspronkelijk waren voorzien van een 3.500 mAh accu. Vooralsnog is niet bekend onder welke naam Samsung de gereviseerde Galaxy Note 7 toestellen op de markt gaat brengen.

Accu was de oorzaak

In januari bleek uit de officiële onderzoeksresultaten naar de oorzaak van alle branden en explosies rondom Galaxy Note 7 toestellen dat de oorzaak volledig aan de accu te wijten was. Door een productiefout in de accu was er onvoldoende isolatie waardoor kortsluiting kon ontstaan en sommige accu's waren te groot voor het toestel waardoor deze vervormde en ook kortsluiting kon ontstaan. Nu Samsung de toestellen heeft voorzien van andere veilige accu's kan de Galaxy Note 7 gewoon veilig verkocht gaan worden.

Hoewel nog niet door Samsung bevestigd, stellen geruchten dat Samsung de gereviseerde Galaxy Note 7 toestellen enkel in midden- en oost Azië zal gaan verkopen. Samsung heeft zelf al wel uitgesloten dat de toestellen in de Verenigde Staten uitgebracht gaan worden. Over Europa heeft Samsung nog geen mededelingen gedaan, maar de kans dat gereviseerde exemplaren van de Galaxy Note 7 ook in Europa verkocht zullen gaan worden lijkt klein.

Bekijk het complete nieuwsoverzicht rondom de Samsung Galaxy Note 7 in ons Samsung Galaxy Note 7 nieuwsdossier.
 




Laatste Nieuws



0 Reacties
Geef je reactie