Netflix balanceert op randje van 100 miljoen gebruikers

18-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten


Netflix is er in het eerste kwartaal van 2017 nét niet in geslaagd de grens van 100 miljoen abonnees te doorbreken. Deze magische grens wordt waarschijnlijk komend weekend bereikt zo liet Neflix doorschemeren tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2017.

Netflix heeft goede zaken gedaan in het eerste kwartaal van 2017, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die Netflix vannacht heeft gepresenteerd. 's Werelds grootste streaming videodienst telde aan het eind van het eerste kwartaal 98,7 miljoen abonnees. Dat is nipt minder dan waar analisten eerder vanuit gingen. Analisten voorspelde dat Netflix voor het eind van het eerste kwartaal de mijlpaal van 100 miljoen gebruikers zou behalen. Hiermee is de groei in het aantal abonnees iets afgezwakt ten opzichte van eerdere kwartalen.

Nieuwe seizoenen hitseries

Netflix stelt echter dat het bedrijf verwacht dat dit komend kwartaal ruimschoots ingehaald zal worden. Komend kwartaal komen nieuwe seizoenen online van populaire hitseries zoals House of Cards en Orange is the new Black. Deze series zullen veel nieuwe abonnees trekken, aldus Netflix.

Hoewel de cijfers op de beurs minder goed werden ontvangen doordat het aantal abonnees lager lag dan eerder werd gedacht, klinken de cijfers van Netflix als de klok. Netflix behaalde in het eerste kwartaal van 2017 een omzet van 2,64 miljard dollar, een stijging van 35 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016. Onder aan de streep noteerde Netflix een operationeel resultaat van 257 miljoen dollar.

Mijlpaal

Netflix groeide in het eerste kwartaal met nét geen 5 miljoen nieuwe abonnees. Netflix trok 1,42 miljoen nieuwe Amerikaanse klanten en 3,53 miljoen klanten van buiten de VS. Voor het komende kwartaal verwacht Netflix een aanwas van 600.000 Amerikaanse klanten en 2,6 miljoen nieuwe abonnees van buiten de VS. De mijlpaal van 100 miljoen abonnees wordt mogelijk aankomend weekend bereikt, zo heeft Netflix laten doorschemeren.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie