Uitgelekte foto's van prototype Samsung Galaxy S8+ geven inkijkje in ontwikkeling toestel

18-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vanuit China zijn foto's opgedoken van een vroeg prototype van de Samsung Galaxy S8+. De foto's tonen een toestel met een dubbele camera, wat aangeeft dat Samsung hier hoogstwaarschijnlijk mee heeft geëxperimenteerd tijdens de ontwikkeling van de smartphone.

De nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ komen over anderhalve week wereldwijd in de winkels te liggen. De ontwikkeling van nieuwe smartphones zoals de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ neemt altijd veel tijd in beslag. Doorgaans ontwikkelen fabrikanten twee tot drie jaar aan nieuwe telefoons.

Vroeg prototype van de Samsung Galaxy S8+
Vroeg prototype van de Samsung Galaxy S8+

Vanuit China zijn nu interessante foto's opgedoken die een klein inkijkje geven in het ontwikkelingsproces van de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. De foto's tonen namelijk een Galaxy S8+ met een dubbele camera aan de achterzijde. Hieruit blijkt dat Samsung op haar Research and Development afdeling (R&D afdeling) heeft getest met prototypes die waren uitgevoerd met een dubbele camera.

Lang voordat de Galaxy S8 en Galaxy S8+ werden gepresenteerd hebben ook enige tijd geruchten de ronde gedaan over de aanwezigheid van een dubbele camera. Deze geruchten waren hoogstwaarschijnlijk gebaseerd op deze prototypes. De uiteindelijke modellen zijn uitgevoerd met een enkele camera, waarbij Samsung gebruik maakt van dezelfde cameramodule als in de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Vingerafdruksensor

Een ander opmerkelijk detail in de foto's van het vroege prototype van de Galaxy S8+ is de ogenschijnlijke afwezigheid van de vingerafdruksensor. Bij de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ die vanaf 28 mei in de verkoop gaan is deze vingerafdruksensor aan de achterzijde van het toestel onder de camera geplaatst. Ook hiervoor is een verklaring te geven.

In de aanloop naar de introductie van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ ging het gerucht dat Samsung de vingerafdruksensor in het beeldscherm wilde verwerken. Begin dit jaar werd duidelijk dat deze techniek niet op tijd klaar zou zijn, waarop Samsung mogelijk heeft besloten de vingerafdruksensor naar de achterzijde van de telefoon te verplaatsen. In het vroege prototype van de Galaxy S8+ heeft Samsung er hoogstwaarschijnlijk rekening mee gehouden dat de vingerafdruksensor in het beeldscherm verwerkt zou worden.

Nog even geduld

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zullen op 28 april officieel in de verkoop gaan in de Benelux en zijn de achtste telgen in de befaamde Galaxy S serie. Ook in de Benelux is de voorverkoop voor beide toestellen reeds geopend. Iedereen die het toestel in de voorverkoop bestelt, krijgt het toestel acht dagen eerder dan de officiële verkoopdatum al geleverd. De Samsung Galaxy S8 heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro, de Samsung Galaxy S8+ gaat 899 euro kosten. Meer informatie en alle specificaties van beide toestellen zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Samsung Galaxy S8 overzichtspagina
Samsung Galaxy S8+ overzichtspagina

Blijf op de hoogte

Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ fysiek op voorraad zijn in de Benelux? Meldt u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. U wordt dan meteen op de hoogte gebracht zodra het toestel van uw keuze in de winkels wordt gespot.
 ;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5