Samsung levert alle in de voorverkoop bestelde Galaxy S8 modellen in Nederland

19-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Duizenden Nederlanders zitten vandaag vol verwachting voor hun brievenbus te wachten, want Samsung en diverse webwinkels zijn vandaag gestart met het uitleveren van alle in de voorverkoop bestelde Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ modellen. De officiële verkoop van beide toestellen start op 28 april.

Afgelopen weken was het mogelijk de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ al in de voorverkoop te bestellen bij Samsung en diverse (web)winkels en providers. Iedereen die de Galaxy S8 of Galaxy S8+ in de voorverkoop heeft besteld, krijgt het toestel vanaf vandaag al geleverd. De officiële verkoop van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ start pas op 28 april. Dat betekent dat iedereen die het toestel in de voorverkoop heeft besteld het toestel acht dagen eerder heeft dan de rest van Nederland.

Samsung Galaxy S8+ (links) en Samsung Galaxy S8 (rechts)
Samsung Galaxy S8+ (links) en Samsung Galaxy S8 (rechts)

Qua formaat zijn de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ een stuk groter geworden dan hun voorgangers, de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De echte innovatie zit in beide producten vooral in de integratie van de nieuwe slimme digitale spraakassistent Bixby en de mogelijkheid om beide toestellen als desktop te gebruiken via het DeX dock.

Samsung Galaxy S8+ (onder) en Samsung Galaxy S8 (boven)
Samsung Galaxy S8+ (onder) en Samsung Galaxy S8 (boven)

De vormgeving van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ is duidelijk een doorontwikkeling op de design filosofie die Samsung met de introductie van de Galaxy S6 Edge in 2015 heeft ingezet. Samsung heeft bij de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ vooral ingezet op het nóg groter maken van het beeldscherm. Het beeldschermformaat van beide toestellen is 0,7 inch groter ten opzichte van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge van vorig jaar, waardoor het beeldscherm van de Galaxy S8 een diagonaal van 5,8 inch heeft en het beeldscherm van de Galaxy S8+ een beeldscherm van maar liefst 6,2 inch in diameter heeft.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ hebben een metalen frame en een glazen behuizing
De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ hebben een metalen frame en een glazen behuizing

Beide toestellen hebben een metalen frame met een glazen behuizing die volledig door Gorilla Glass 5 wordt beschermd. Doordat het beeldscherm meer dan 80 procent van het oppervlak van beide toestellen beslaat, zijn de Galaxy S8 en Galaxy S8+ de eerste toestellen zonder fysieke home-toets en touch-sensitive toetsen onder het beeldscherm. De vingerafdruksensor, die bij voorgaande Galaxy S modellen steevast in de home-toets was verwerkt, is bij de nieuwe Galaxy S8 en Galaxy S8+ verhuisd naar de achterzijde. Beide telefoons zijn volledig stof- en waterdicht en zijn nu ook beter bestand tegen hogere waterdruk, bijvoorbeeld in situaties waarin toestellen bijvoorbeeld onder een kraan terecht komen.

De irisscanner en gezichtsherkenningsfunctie zijn in de frontcamera verwerkt
De irisscanner en gezichtsherkenningsfunctie zijn in de frontcamera verwerkt

In navolging van de Samsung Galaxy Note 7 beschikken de nieuwe Galaxy S8 en Galaxy S8+ over een irisscanner die in de  8-megapixel frontcamera is verwerkt. Aangezien de irisscanner niet altijd even goed werkt, bijvoorbeeld bij brildragende mensen, beschikken beide toestellen ook over uitgebreide gezichtsherkenningstechnologie die als alternatief voor de irisscanner gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen beide toestellen hun eigenaar toch binnen 0,1 seconde herkennen.

Nieuw is een speciale ‘Bixby’ toets die zich aan de linkerzijde van beide toestellen bevindt. Via deze Bixby toets kan de nieuwe slimme digitale spraakassistent Bixby opgeroepen worden. De functionaliteit en mogelijkheden van Bixby zullen in de komende tijd steeds verder uitgebreid gaan worden en Samsung belooft een spraakassistent die beter en uitgebreider zal worden dan bijvoorbeeld Siri. Bij lancering van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ is Bixby echter nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+

De Europese uitvoeringen van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden aangedreven door de Exynos 9 processor van Samsung. Dit is de tegenhanger van de Qualcomm Snapdragon 835 processor en is eveneens op een 10 nanometer procedé gemaakt. De processor wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen. Daarnaast heeft de Galaxy S8 en Galaxy S8+ 64 GB aan interne opslagcapaciteit en beschikt over een Micro SD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 256 GB.

Achterzijde van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+
Achterzijde van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+

Op cameragebied zijn beide smartphones uitgevoerd met dezelfde 12-megapixel DualPixel camera die Samsung vorig jaar ook al toepaste in de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Wel heeft Samsung diverse softwarematige verbeteringen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat foto’s niet meer bewogen zijn. De frontcamera van beide toestellen heeft een upgrade gekregen van 5- naar 8-megapixel.

Zoals al werd voorspeld heeft Samsung qua accu gekozen voor de meest veilige weg. Samsung kan zich na het debacle met alle in brand gevlogen of zelf ontplofte Galaxy Note 7 toestellen niet meer permiteren dat er ook iets met de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zou gebeuren. Daarom zijn beide toestellen uitgevoerd met relatief bescheiden accu's van 3.000 mAh (Galaxy S8) en 3.500 mAh (Galaxy S8+). Ondanks het grotere beeldscherm van beide toestellen is de accucapaciteit dus niet toegenomen en in het geval van de Galaxy S8+ zelfs iets afgenomen.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zijn vanaf 28 april verkrijgbaar in de Benelux
De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zijn vanaf 28 april verkrijgbaar in de Benelux

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ komen op 28 april in de Benelux in de winkels te liggen. De Samsung Galaxy S8 heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro gekregen. De Samsung Galaxy S8+ zal voor 899 euro in de winkels komen te liggen. Meer informatie en alle specificaties van beide toestellen zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Samsung Galaxy S8 overzichtspagina
Samsung Galaxy S8+ overzichtspagina

Blijf op de hoogte

Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ fysiek op voorraad zijn in de Benelux? Meldt u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. U wordt dan meteen op de hoogte gebracht zodra het toestel van uw keuze in de winkels wordt gespot.;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie