Netwerk T-Mobile voor de tweede keer uitgeroepen tot beste netwerk van Nederland

20-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Netwerk


Uit een onafhankelijke benchmark van consultancy bedrijf P3 Communications blijkt dat het mobiele netwerk van T-Mobile ook dit jaar weer het beste presteert van alle Nederlandse mobiele netwerken. Zelfs in internationaal opzicht is het Nederlandse T-Mobile netwerk koploper.

Nederland blijkt in internationaal opzicht wederom bijzonder goed te scoren met de kwaliteit van haar mobiele netwerken. Dat blijkt uit het derde Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport die vandaag gepubliceerd wordt.

Nederland staat aan wereldtop qua netwerkkwaliteit
Nederland staat aan wereldtop qua netwerkkwaliteit

Voor de tweede keer hebben het Duitse telecomblad 'Connect' en consultancy bedrijf en benchmarker 'P3 communications' een P3 connect Mobile Benchmark rapport gepubliceerd over de Nederlandse markt. Hiervoor heeft P3 communications uitgebreide veldtesten uitgevoerd in Nederland op de netwerken van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

Eén van de belangrijkste conclusies uit het P3 connect Mobile Benchmark rapport is dat Nederlandse mobiele netwerken in internationaal opzicht wederom zeer hoog scoren. Zowel qua dekking als het succesratio waarmee verbindingen tot stand gebracht kunnen worden blijkt Nederland in internationaal verband ver voorop te lopen.

T-Mobile best-in-test

T-Mobile blijkt met afstand het beste netwerk te hebben volgens het tweede Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport.  Zelfs in internationaal opzicht scoort het T-Mobile netwerk het beste van alle gemeten mobiele netwerken in andere landen. T-Mobile weet 956 van de totaal 1000 punten te scoren.

Overigens zijn ook de netwerken van KPN, Vodafone en Tele2 erg goed volgens het tweede Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport. Vodafone scoort 931 punten, KPN 930 en Tele2 919. Daarmee zitten alle Nederlandse mobiele netwerken boven de 900 puntengrens, wat volgens P3 uitzonderlijk te noemen is.

De scores zijnopgebouwd uit een component voor spraakverbindingen en een component voor dataverbindingen. Voor dataverbindingen (snelheid, beschikbaarheid en dekking) konden providers maximaal 600 punten verdienen. Voor spraakverbindingen (snelheid van totstandkoming, stabiliteit, wegvallende gesprekken en kwaliteit) konden providers maximaal 400 punten behalen.

Punten

T-Mobile zet zowel qua spraak als qua data de beste resultaten weg. T-Mobile pakte 575 uit 600 punten op het gebied van data en 381 uit 400 op het gebied van spraak. Vodafone zit T-Mobile qua spraak op de hielen met een score van 379 uit 400 punten, terwijl KPN nauwelijks onder doet voor T-Mobile op het gebied van data met een score van 571 uit 600 punten. Echter door de verbeterde prestaties van Vodafone op het gebied van spraak en data is KPN door Vodafone van de tweede plaats gestoten. 

Tele2 staat als nieuwkomer op een begrijpelijke vierde plaats, maar zelfs Tele2 scoort boven de 900 punten, wat volgens P3 goed is voor een beoordeling met een 'zeer goed'. Tele2 heeft ten opzichte van de test uit 2016 de grootste verbeteringen in haar netwerk laten zien van alle Nederlandse mobiele aanbieders.

Resultaten verder verbeterd

Het Duitse telecomblad 'Connect' en consultancy bedrijf en benchmarker 'P3 communications' concluderen dat KPN, Vodafone en Tele2 erin zijn geslaagd hun resultaten nog verder te verbeteren sinds de meting van vorig jaar. Op bijna alle gebieden scoorde de drie netwerken beter dan in de test van vorig jaar.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie