LG zet aanval in op OLED marktleiderschap Samsung

20-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Op dit moment produceert Samsung zo'n 95 procent van alle OLED beeldschermen voor smartphones en heeft naar verluidt ook een gigantische order van Apple in de wacht gesleept. LG wil komende tijd een fors groter marktaandeel gaan verwerven ten koste van Samsung.

LG kan op dit moment naar verluidt zo'n 22.000 OLED beeldschermen per maand produceren. In de komende maanden wordt een nieuwe productielijn opgestart waar LG een nieuwe generatie OLED beeldscherm op kan gaan produceren. Deze productielijn heeft naar verluidt een capaciteit van 37.000 OLED beeldschermen per maand. Deze beeldschermen kunnen gebogen worden, net zoals Samsung dit doet in de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S7 Edge en Galaxy S6 Edge.

Volgens The Investor gaat LG de beeldschermen zelf gebruiken voor de opvolger van de LG V20 die dit najaar wordt verwacht. De LG V20 krijgt mogelijk een vergelijkbare vormgeving als de recente Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy S7 Edge, waarbij LG het beeldscherm zal buigen.

Opvolger LG V20 krijgt gebogen beeldscherm

LG heeft tot op heden slechts twee smartphones uitgebracht waarvan het beeldscherm licht gebogen was: de LG G Flex uit 2013 en de LG G Flex 2 uit 2015. Er is geen opvolger meer verschenen voor de LG G Flex 2. De opvolger voor de LG V20 zal volgens de geruchten wel weer van een gebogen beeldscherm voorzien gaan worden.

Daarnaast vertrouwt ook de Chinese smartphone producent Xiaomi de productie van OLED beeldschermen aan LG toe. LG produceerde afgelopen tijd ook al OLED beeldschermen voor Xiaomi en het bedrijf zal haar nieuwe generatie OLED beeldschermen ook aan Xiaomi gaan leveren. Ook Xiaomi wil met nieuwe toestellen komen waarin gebogen beeldschermen toegepast gaan worden.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 
;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie