'Samsung Galaxy Note 8 krijgt 6,4 inch beeldscherm en dubbele camera'

'Samsung Galaxy Note 8 krijgt 6,4 inch beeldscherm en dubbele camera'

20-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Terwijl de verkoop van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ nog van start moet gaan, kijkt het geruchtencircuit alweer uit naar de komst van de volgende klapper van Samsung: de verwachte Samsung Galaxy Note 8. Volgens een vooraanstaande analist krijgt dit toestel een gigantisch groot beeldscherm en een dubbele camera.

De vooraanstaande analist Ming Chi Kuo, vooral bekend als bron van zeer betrouwbare informatie rondom nieuwe Apple producten, zal de nieuwe Samsung Galaxy Note 8 qua vormgeving veel lijken op de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ die vanaf volgende week in de winkels komen te liggen. Wie dacht dat het 6,2 inch grote beeldscherm van de Samsung Galaxy S8+ al groot was moet nog een keer kijken. Volgens Kuo krijgt de Galaxy Note 8 namelijk een beeldscherm van 6,4 inch.

Net als bij de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zal ook het beeldscherm van de Samsung Galaxy Note 8 hoogstwaarschijnlijk nagnoeg de gehele voorzijde van het toestel bekleden. Volgens Kuo zal de vingerafdruksensor daarom ook bij de Galaxy Note 8 aan de achterzijde geplaatst worden. Door velen werd gehoopt dat de Galaxy Note 8 het eerste toestel zou zijn waarin de vingerafdruksensor in het beeldscherm verwerkt zou worden. Op basis van de uitspraken van Kuo lijkt het hier nog te vroeg voor te zijn.

Dubbele camera

Een andere grote aanpassing is dat de Samsung Galaxy Note 8 volgens Kuo uitgevoerd zal gaan worden met een dubbele camera aan de achterzijde van het toestel. Het zou hier gaan om twee 12-megapixel Dual Pixel camera modules, dezelfde camera module die Samsung nu ook gebruikt in de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Door twee van deze cameramodules te gebruiken zou Samsung in staat zijn om gebruikers in te laten zoomen tijdens het fotograferen en filmen zonder kwaliteitsverlies. De camera zou in staat zijn om dezelfde resultaten te behalen als camera's met 3x optische zoom. Beide camerasensoren zouden daarnaast voorzien zijn van optische beeldstabilisatie.

Sinds begin deze week is bekend dat Samsung al langer experimenteert met dubbele camera's. Tot op heden heeft Samsung nog geen smartphones uitgebracht met een dubbele camera, terwijl veel andere fabrikanten hier al wel mee hebben geëxperimenteerd. Overigens is - en was - hier voor Samsung ook niet echt noodzaak toe aangezien de camera's uit de Samsung Galaxy S familie de laatste jaren bekend stonden als de beste smartphone camera's in de markt.

Nazomer

De Samsung Galaxy Note 8 zal waarschijnlijk ergens in augustus of september in de winkels moeten komen te liggen. De Samsung Galaxy Note 8 wordt de opvolger voor de Samsung Galaxy Note 7 die Samsung uiteindelijk definitief heeft moeten terugtrekken vanwege accu problemen.

Via: 9to5google
 ;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5