Nederlandse banken komen met ondersteuning voor Europese betaaldienst Payconiq

20-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten, Service


Vanaf deze zomer wordt het voor Nederlandse klanten van ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS mogelijk om betalingen te verrichten via de Europese Payconiq app. Na een succesvolle pilot in België wordt de app vanaf deze zomer ook in Nederland bruikbaar. Uiteindelijk moet de app in heel Europa gebruikt kunnen gaan worden.

Payconiq is een app waarmee gebruikers zowel online, fysiek als onderling betalingen kunnen doen. Groot voordeel van de app is dat betalingen verricht kunnen worden op basis van het mobiele telefoonnummer van de gebruiker. Wie bijvoorbeeld op een terrasje de rekening wil delen, kan via Payconiq zijn deel van het bedrag overmaken naar de bankrekening van degene die de rekening heeft betaald op basis van het mobiele telefoonnummer. Op die manier hoeven gebruikers het IBAN rekeningnummer van anderen niet meer te kennen of in te voeren.

Online en in fysieke winkels

Met Payconiq is het ook mogelijk om online betalingen te verrichten in webshops door het scannen van QR codes. Daarmee is Payconiq min of meer een concurrent voor het Nederlandse iDeal systeem. Voordeel van Payconiq is dat het een Europees gedragen concept is, terwijl iDeal specifiek alleen voor de Nederlandse markt beschikbaar is. Dit betekent dat Nederlanders straks ook bijvoorbeeld in Italiaanse of Spaanse webwinkels gemakkelijk producten kunnen bestellen en betalen.

Ook is het mogelijk om met Payconiq in winkels te betalen. In de app komt een overzicht van alle winkels die Payconiq ondersteunen. Betalingen worden verricht middels het scannen van een QR code met de camera in een smartphone. Op die manier zijn nagenoeg alle smartphones geschikt voor Payconiq.

Europese wetgeving

Payconiq is alreeds actief in België en wordt daar ondersteund door de banken ING, KBC, CBC en Belfius. Met de ondersteuning van Payconiq door Nederlandse banken, die aankomende zomer actief gaat worden, lopen ook Nederlandse banken vooruit op de komst van nieuwe Europese wetgeving. Deze wetgeving bepaalt dat banken andere partijen toegang moeten gaan geven tot de rekeninggegevens van klanten zodat klanten zelf kunnen bepalen met welke apps of toepassingen zij hun bankrekening kunnen beheren. Op dit moment zijn klanten officieel nog aangewezen op de apps en toepassingen van banken zelf.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie