Nieuwe flagship smartphone HTC wordt op 16 mei gepresenteerd

20-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft zojuist bekend gemaakt dat het langverwachte opvolger voor de HTC 10 op 16 mei gepresenteerd zal gaan worden. Het toestel gaat hoogstwaarschijnlijk luisteren naar de naam 'HTC U'.

Veel later dan verwacht zal HTC op 16 mei dan alsnog haar flagship smartphone voor 2017 gaan presenteren. HTC heeft zojuist middels onderstaande teaser op Twitter bevestigd dat de opvolger voor de huidige HTC 10 op 16 mei gepresenteerd zal gaan worden. Het toestel gaat waarschijnlijk luisteren naar de naam 'HTC U'.

HTC bevestigd aankondiging HTC U op 16 mei
HTC bevestigd aankondiging HTC U op 16 mei

Over de HTC U, ook bekend onder de codenaam 'HTC Ocean', is de afgelopen weken al behoorlijk wat informatie uitgelekt. Qua vormgeving vertoont de HTC U veel overeenkomsten met de HTC U Play en de HTC U Ultra die begin dit jaar al werden onthuld. Net als bij deze twee toestellen bevindt de vingerafdruksensor zich bij de HTC U ook onder het beeldscherm. Uit eerder uitgelekte foto's valt op te maken dat het dubbele beeldscherm dat de HTC U Ultra heeft niet aanwezig zal zijn op de HTC U. Wel lijkt de frontcamera wat groter te zijn dan gemiddeld.

Eerder uitgelekte foto's van de HTC U
Eerder uitgelekte foto's van de HTC U

Ook de achterzijde van het toestel verhult niet echt heel veel informatie. Hier is enkel een cameralens en een duo-tone flitser zichtbaar.

Specificaties

Op basis van eerdere geruchten wordt voorspeld dat de HTC U een 5,5 inch groot beeldscherm gaat krijgen met een 2K / QHD beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels). Het toestel zou aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 835 processor en beschikt waarschijnlijk over 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit.

Op cameragebied zal de HTC U vermoedelijk uitgevoerd zijn met een 12-megapixelcamera. Verder wordt voorspeld dat de HTC U direct uit de doos zal draaien op Android 7.1 Nougat met daar overheen HTC's eigen HTC Sense 9 interface. Onderdeel van deze interface is Sense Touch. De HTC U is niet meer voorzien van knoppen, maar de zijkant van het toestel zou aanraakgevoelig zijn. Een deel van de interface zou middels aanrakingen en veegbewegingen over de behuizing bediend kunnen worden.

Introductie

HTC heeft vandaag op Twitter bekend gemaakt dat de vermoedelijke HTC U op 16 mei gepresenteerd zal gaan worden in Londen.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie