Amerikanen leggen massaclaim bij Huawei en Google om Nexus 6P

21-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In de Verenigde Staten heerst een echte claim cultuur. Dit keer heeft een organisatie die masssaclaims opzet Google en Huawei op de korrel. Beide bedrijven worden door circa tien consumenten aangeklaagd vanwege problemen met de Nexus 6P.

Eind 2015 heeft Google samen met LG en Huawei de twee laatste Nexus smartphones uitgebracht. LG produceerde de LG Nexus 5X en Huawei kwam met de Huawei Nexus 6P. Vooral dit laatste toestel is al vanaf het begin geplaagd geweest door problemen, die Huawei en Google deels hebben kunnen oplossen.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

In de Verenigde Staten is echter een groep ontevreden consumenten die klagen over aanhoudende problemen met hun Nexus 6P. Om die reden is een massaclaim, oftewel een 'class action lawsuit' opgestart tegen Google en Huawei.

Twee problemen

Volgens de aanklacht worden gebruikers van de Nexus 6P geplaagd door twee grote problemen. Op de eerste plaats zou de accu zeer snel leeglopen en op de tweede plaats worden veel gebruikers die deelnemen aan de massaclaim geteisterd door zogenaamde 'bootloops' waarbij de smartphone zichzelf elke keer herstart. Dit laatste probleem lijkt ontstaan te zijn na de komst van Android 7.0 Nougat.

Vanzelfsprekend eisen de aanklagers een schadevergoeding omdat Google en Huawei de problemen in hun ogen niet naar wens heeft opgelost.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie