Nieuw paradepaardje HTC wordt gedoopt met naam 'HTC U 11'

24-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft vorige week bekend gemaakt dat het bedrijf op 16 mei een belangrijk nieuw product zal gaan introduceren. Uit alle bombarie kan opgemaakt worden dat het om een opvolger voor de huidige HTC 10 moet gaan. Uit nieuwe informatie blijkt dat het nieuwe toestel zal gaan luisteren naar de naam 'HTC U 11'.

Vorig jaar heeft HTC afscheid genomen van de 'One serie' voor haar flagship smartphone. Na de HTC One (M7) uit 2013, de HTC One M8 uit 2014, de HTC One M9 uit 2015 heette het vlaggenschip van HTC voor 2016 simpelweg 'HTC 10'. Vorige week is bekend geworden dat HTC de opvolger voor de HTC 10 op 16 mei aanstaande zal gaan presenteren. In het geruchtencircuit werd tot op heden aangenomen dat het toestel simpelweg 'HTC U' zou gaan heten.

Tech-insider Evan Blass heeft het geruchtencircuit afgelopen weekend opnieuw op het juiste spoor gezet. Blass meldt op Venturebeat dat de opvolger voor de HTC 10 zal gaan luisteren naar de naam 'HTC U 11'. Hiermee geeft HTC enerzijds aan dat het toestel onderdeel is van de nieuwe U-serie en anderzijds dat het toestel een opvolger is voor de HTC 10 van vorig jaar.

Begin dit jaar onthulde HTC haar nieuwe 'U-serie' met de introductie van de HTC U Play en de HTC U Ultra. Aangezien HTC eerder al had laten doorschemeren dat er geen HTC 11 zou komen, lag het al langer voor de hand dat het nieuwe paradepaardje van HTC een andere naam zou gaan krijgen en hoogstwaarschijnlijk ook in de U-serie geplaatst zou gaan worden.

Al veel details bekend

Over de HTC U 11, ook bekend onder de codenaam 'HTC Ocean', is de afgelopen weken al behoorlijk wat informatie uitgelekt. Qua vormgeving vertoont de HTC U veel overeenkomsten met de HTC U Play en de HTC U Ultra. Net als bij deze twee toestellen bevindt de vingerafdruksensor zich bij de HTC U 11 ook onder het beeldscherm. Uit eerder uitgelekte foto's valt op te maken dat het dubbele beeldscherm dat de HTC U Ultra heeft niet aanwezig zal zijn op de HTC U 11. Wel lijkt de frontcamera wat groter te zijn dan gemiddeld.

Eerder uitgelekte foto's van de HTC U 11
Eerder uitgelekte foto's van de HTC U 11

Ook de achterzijde van het toestel verhult niet echt heel veel informatie. Hier is enkel een cameralens en een duo-tone flitser zichtbaar.

Specificaties

Op basis van eerdere geruchten wordt voorspeld dat de HTC U 11 een 5,5 inch groot beeldscherm gaat krijgen met een 2K / QHD beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels). Het toestel zou aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 835 processor en beschikt waarschijnlijk over 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit.

Op cameragebied zal de HTC U 11 vermoedelijk uitgevoerd zijn met een 12-megapixelcamera. Verder wordt voorspeld dat de HTC U direct uit de doos zal draaien op Android 7.1 Nougat met daar overheen HTC's eigen HTC Sense 9 interface. Onderdeel van deze interface is Sense Touch. De HTC U 11 is niet meer voorzien van knoppen, maar de zijkant van het toestel zou aanraakgevoelig zijn. Een deel van de interface zou middels aanrakingen en veegbewegingen over de behuizing bediend kunnen worden.

Introductie

HTC heeft vorige week via Twitter bekend gemaakt dat de vermoedelijke HTC U 11 op 16 mei gepresenteerd zal gaan worden.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10