Sony start uitrol Android 7.1.1 Nougat naar Xperia XZ en X Performance

Sony start uitrol Android 7.1.1 Nougat naar Xperia XZ en X Performance

26-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Gebruikers van de Sony Xperia XZ en Sony Xperia X Performance hoeven niet lang meer te wachten op de update naar Android 7.1.1 Nougat. Sony is namelijk in Duitsland gestart met de uitrol van de update en verwacht wordt dat de update ook spoedig voor Nederlandse- en Belgische gebruikers beschikbaar zal komen.

Sony sprak eerder al de wens uit om als één van de eerste fabrikanten een update naar Android 7.1.1 Nougat aan te gaan bieden voor de Sony Xperia XZ en de Sony Xperia X Performance. Deze belofte heeft Sony waar kunnen maken, want het bedrijf is nu de tweede smartphone fabrikant die de nieuwste Android versie naar beide toestellen als update uitrolt.

De update is al beschikbaar voor sommige Duitse gebruikers van de Xperia XZ en de Xperia X Performance. Verwacht wordt dat de update binnen enkele dagen tot weken ook voor Nederlandse gebruikers van beide toestellen beschikbaar zal komen.

De belangrijkste nieuwe functie die middels Android 7.1.1 Nougat beschikbaar komt zijn de zogenaamde 'app-snelkoppelingen'. Dankzij deze nieuwe app-snelkoppeling functie is het mogelijk om tot vijf snelkoppelingen aan een app-icoon te hangen. Door langer op een app-icoon te drukken verschijnen de snelkoppelingen rechtstreeks naar bepaalde functies in de app. Verder voegt Android 7.1.1 ook het nieuwe GIF-toetsenbord en aangepaste emoiji toe aan beide Xperia smartphones.

Via: Xperia Blog
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie