Microsoft gestart met uitrol Creators Update voor Windows 10 Mobile

Microsoft gestart met uitrol Creators Update voor Windows 10 Mobile

28-04-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Microsoft heeft bekend gemaakt dat het bedrijf is gestart met de uitrol van de zogenaamde 'Creators Update' voor het Windows 10 Mobile besturingssysteem. Totaal zullen dertien smartphones die op Windows 10 Mobile draaien de update gaan ontvangen.

De uitrol van de Creators Update voor Windows 10 Mobile is gestart, zo meldt Microsoft op Twitter. De update wordt volgens Microsoft gefaseerd en in golven uitgerold waarbij de beschikbaarheid van de update afhankelijk is van de regio en het type toestel.

De Creators Update zal uiteindelijk voor dertien smartphones met Windows 10 gaan verschijnen. Alle andere smartphones met Windows 10 krijgen geen update meer. De laatste update die deze toestellen hebben ontvangen is de Anniversary Update uit 2016.

Opmerkelijk

Vooral dat laatste is opmerkelijk aangezien Microsoft in de aanloop naar het uitbrengen van de Creators Update een 'insider programma' heeft gebruikt om de Creators Update te testen samen met gebruikers. Nagenoeg alle smartphones die draaien op Windows 10 konden deelnemen aan dit insider programma en konden binnen het insider programma voorzien worden van de Creators Update. Dat bewijst dat in principe alle smartphones met Windows 10 technisch gezien geschikt zijn voor de Creators Update.

Dat Microsoft de update niet naar alle toestellen uitrolt heeft waarschijnlijk te maken met de leeftijd van de smartphones. Grofweg ontvangen alleen alle Windows smartphones met een leeftijd van twee jaar of jonger de update. Uit cijfers van AdDuplex blijkt dat de dertien toestellen die nu de Creators Update ontvangen qua aandeel ongeveer 60 procent van alle Windows smartphones vertegenwoordigen.

Beschikbaarheid Creators Update

Toestellen die in de komende tijd de Creators Update wél ontvangen zijn onder andere de Microsoft Lumia 550, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 650, Lumia 950, Lumia 950 XL en HP Elite X3. Daarnaast zullen ook een aantal andere Windows smartphones die niet in Nederland op de markt zijn verschenen de update ontvangen. Alle andere Windows smartphones zullen hoogstwaarschijnlijk de Creators Update niet ontvangen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie