'LG werkt aan LG G6 Mini met een zo'n groot mogelijk beeldscherm'

'LG werkt aan LG G6 Mini met een zo'n groot mogelijk beeldscherm'

01-05-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG gaat mogelijk dit jaar een mini-versie uitbrengen van haar belangrijkste smartphone van dit jaar: de LG G6. Deze LG G6 Mini krijgt ondanks haar compactere formaat een zo'n groot mogelijk beeldscherm en zal een vergelijkbare uitstraling krijgen als de normale LG G6.

De LG G6 Mini krijgt volgens de geruchten een beeldscherm dat bijna 80 procent van de voorzijde van het toestel vult. Het is een duidelijke trend van 2017 dat beeldschermen steeds groter worden zonder dat dit echt effect heeft op het formaat van de smartphone omdat fabrikanten er steeds beter in slagen de randen rondom het beeldscherm te verkleinen.

De LG G6 is de eerste smartphone van LG waarin een nieuw type beeldscherm is gebruikt met een bijzondere 18:9 (2:1) beeldverhouding. Dit type beeldscherm is langer dan vorige generaties. Hierdoor is LG er bij de LG G6 in geslaagd een 5,7 inch groot beeldscherm te gebruiken zonder dat het toestel merkbaar groter is geworden ten opzichte van bijvoorbeeld de LG G5.

18:9

Dezelfde truc gaat LG nu ook toepassen in de LG G6 Mini, zo valt op te maken uit een uitgelekt document. Ook de LG G6 Mini krijgt een beeldscherm met een beeldverhouding van 18:9. Het beeldscherm zou een diameter van 5,4 inch hebben, maar het formaat van het toestel zou overeenkomen met eerdere toestellen die met een 5 inch of 5,2 inch beeldscherm waren uitgerust. Daarmee zou de LG G6 Mini met recht ook de titel 'mini' kunnen dragen.

Mid-end specs

Andere specificaties van het toestel zijn nog niet uitgelekt al is wel de voorspelling te maken dat de LG G6 Mini qua specificaties sterk zal afwijken van de normale LG G6. De mini-uitvoeringen liften altijd mee op de naam van het paradepaardje van LG maar zijn qua specificaties absoluut niet te vergelijken. Doorgaans zijn de mini-uitvoeringen zogenaamde 'middenklasse smartphones' met andere, goedkopere en minder snelle processoren en goedkopere en vaak lagere resolutie camera's. Ook de beeldschermen van mini-uitvoeringen hebben doorgaans een lagere resolutie.

Het is momenteel nog niet bekend wanneer LG de LG G6 Mini zal gaan presenteren. De geruchten zijn overigens erg opmerkelijk omdat LG in voorgaande jaren geen mini-uitvoering heeft uitgebracht van haar flagship smartphones.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie