'Chromebooks met Chrome OS krijgen concurrentie van Windows 10 S'

02-05-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Microsoft gaat later vandaag mogelijk een nieuw type laptop presenteren die draait op een uitgeklede versie van Windows. De laptop wordt gezien als een concurrent voor de goedkope en daardoor zeer populaire chromebooks.

Chromebooks, oftewel betaalbare laptops die draaien op het Chrome OS van Google, zijn afgelopen jaren erg populair geworden onder scholieren, studenten en mensen die eigenlijk niet veel meer nodig hebben dan internet, e-mail en office applicaties. De opkomst van deze Chromebooks heeft Microsoft behoorlijk geraakt in een al krimpende markt voor laptops en computers. Vandaag gaat Microsoft waarschijnlijk haar antwoord presenteren op de populaire Chromebooks.

Nieuwe Windows Surface laptop met Windows 10 S
Nieuwe Windows Surface laptop met Windows 10 S

Vanmiddag zal Microsoft hoogstwaarschijnlijk in New York het 'Windows 10 S' besturingssysteem gaan presenteren, meldt Twitteraar '@walkingcat' die in het verleden al vaker heeft bewezen over correcte informatie rondom Microsoft te beschikken.. Dit is een uitgeklede versie van Windows waarbij gebruikers de beschikking krijgen over veel gebruikte functies zoals internet, e-mail en office. Doordat Windows 10 S een uitgeklede versie van Windows is, verbruikt het besturingssysteem minder energie en vraagt minder rekenkracht van de processor waardoor gebruik gemaakt kan worden van goedkopere hardware.

In combinatie met Windows 10 S zal Microsoft vanmiddag hoogstwaarschijnlijk ook een nieuw Surface apparaat gaan presenteren. Dit belooft een laptop-achtig apparaat te gaan worden met een touchscreen en een vast toetsenbord. Het apparaat heeft naar verluidt een beeldscherm van 13,5 inch.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3