Update met oplossing voor scherm- en Wi-Fi problemen Samsung Galaxy S8 beschikbaar

03-05-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung is ook in Nederland gestart met de uitrol van een kleine update naar Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ toestellen die problemen met het beeldscherm en Wi-Fi netwerken moet oplossen of voorkomen.

Sinds het moment dat de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ op de markt zijn verschenen, klagen sommige gebruikers over een rode of roze gloed over het beeldscherm. Ook hebben sommige gebruikers problemen met Wi-Fi. Voor deze problemen bracht Samsung eerder al updates uit in andere landen en vanaf nu is deze update ook beschikbaar in de Benelux.

Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+

Gebruikers krijgen de update automatisch aangeboden. Op de achtergrond wordt de configuratie voor Wi-Fi geoptimaliseerd. Daarnaast krijgen gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ uitgebreidere instellingsmogelijkheden met betrekking tot het beeldscherm. Gebruikers die last hebben van een rode of roze gloed, kunnen de scherminstellingen aanpassen waarmee deze problemen verdwijnen.

Betere afstelling

Samsung gaf al vanaf het moment dat de problemen met beeldschermen en Wi-Fi netwerken in de Galaxy S8 opdoken aan dat beide problemen te maken hadden met het fine-tunen van de configuratie en instellingen van de hardware. Samsung gaf aan dat beide problemen derhalve softwarematig opgelost konden worden en geen verband hielden met kwaliteitsproblemen in de hardware.

Gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ in de Benelux ontvangen de update automatisch. Hun toestel zal zelf melding maken dat er een update beschikbaar is. In de toelichting bij de update geeft Samsung aan dat onder andere problemen met Wi-Fi en het beeldscherm worden opgelost met de update.

Andere kinderziektes

Eerder deze week verschenen ook berichten dat sommige Galaxy S8 en Galaxy S8+ toestellen zichzelf af en toe herstarten. Deze problemen komen overigens enkel voor op Amerikaanse uitvoeringen van de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Wat deze problemen veroorzaken is tot op heden nog niet duidelijk. Afhankelijk van de aard van de oorzaak kunnen deze problemen mogelijk ook softwarematig opgelost worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zijn sinds vorige week verkrijgbaar in de Benelux. De Samsung Galaxy S8 heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro gekregen. De Samsung Galaxy S8+ zal voor 899 euro in de winkels komen te liggen. Meer informatie en alle specificaties van beide toestellen zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Samsung Galaxy S8 overzichtspagina
Samsung Galaxy S8+ overzichtspagina

Bedankt @Henklbr voor de tip
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie