Refurbished Samsung Galaxy Note 7 komt in meer landen op de markt

12-05-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Volgens een doorgaans goed geïnformeerde Zuid Koreaanse nieuwssite zal Samsung medio deze maand haar refurbished Samsung Galaxy Note 7 toestellen in meer landen op de markt gaan brengen, waaronder in het thuisland Zuid Korea.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft tussen augustus vorig jaar en januari dit jaar het nieuws gedomineerd. Nadat Samsung de Galaxy Note 7 in augustus vorig jaar op de markt bracht, kwamen steeds meer berichten over incidenten met de Samsung Galaxy Note 7. Meer dan honderd toestellen zijn in brand gevlogen of zelfs ontploft. Samsung zette een totale terugroepactie op en heeft naar verluidt 4,3 miljoen Galaxy Note 7 toestellen teruggehaald.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

In januari maakte Samsung samen met meerdere onafhankelijke onderzoeksbureau's bekend dat de oorzaak van deze problemen in de accu van de Samsung Galaxy Note 7 lag. Door een combinatie van factoren zoals productiefouten en een te krappe behuizing kon kortsluiting in de accu's ontstaan waardoor accu's oververhit konden raken, in brand konden vliegen of zelfs konden ontploffen.

Toestel zelf is veilig

Met het onderzoek is aangetoond dat de Samsung Galaxy Note 7 zélf zonder accu wél veilig is en geen problemen vertoont. Om te voorkomen dat alle Galaxy Note 7 toestellen die zijn teruggehaald op de afvalberg belanden, gaat Samsung de toestellen opnieuw op de markt brengen. Samsung voorziet de telefoons van een nieuwe accu die wel volledig veilig is. Deze zogenaamde 'refurbished' Samsung Galaxy Note 7 toestellen krijgen de naam 'Samsung Galaxy Note 7R' en worden naast een nieuwe accu ook voorzien van een software update naar Android 7.0 Nougat.

Deze maand opnieuw te koop

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Zuid Koreaanse website The Investor zal de Samsung Galaxy Note 7R nog deze maand in Samsung's thuisland Zuid Korea op de markt gebracht gaan worden. De verkoopprijzen van het toestel komen circa 50 procent lager te liggen dan de oorspronkelijke verkoopadviesprijs van de Samsung Galaxy Note 7. 

Samsung heeft de berichtgeving nog niet bevestigd, al stelt een bron binnen Samsung tegenover The Investor dat het de bedoeling is om de Samsung Galaxy Note 7R nog ruim voor de introductie van de Samsung Galaxy Note 8 in de winkels te leggen.

Vooralsnog is niet bekend of Samsung naast Zuid Korea en het eerder gesuggereerde Vietnam de refurbished uitvoering van de Samsung Galaxy Note 7 ook nog in andere landen wil gaan uitbrengen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie