Samsung helpt verkeersdeelnemers smartphonegebruik te beperken met app

16-05-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Instellingen, Toestellen


Na een korte testperiode heeft Samsung haar zogenaamde 'In-Traffic Reply' app nu officieel uitgebracht. De app moet automobilisten en fietsers helpen bij het verminderen van smartphonegebruik tijdens verkeersdeelname.

Na installatie van de In-Traffic Reply app wordt toegang gevraagd tot de GPS ontvanger en de notificaties. Zodra dat de app detecteert dat de gebruiker van de smartphone zich voortbeweegt met meer dan 10 kilometer per uur, wordt de app actief en geeft hier een melding van. Wanneer de app op dat moment niet handmatig wordt uitgeschakeld zal de app alle binnenkomende berichten en telefoongesprekken automatisch van antwoord voorzien. Handmatig uitschakelen is uiteraard mogelijk, zodat mensen die bijvoorbeeld als passagier meereizen in een auto, bus of trein hun toestel normaal kunnen blijven gebruiken.

Samsung brengt In-Traffic Reply app uit om smartphonegebruik achter het stuur te verminderen
Samsung brengt In-Traffic Reply app uit om smartphonegebruik achter het stuur te verminderen

Veel gebruikers van smartphones zijn op de fiets of achter het stuur van een auto vaak afgeleid door alle berichten en notificaties die binnenkomen op een smartphone. Dit kan de verkeersveiligheid in gevaar brengen. De In-Traffic Reply app zorgt ervoor dat alle meldingen en notificaties tijdens het rijden voor de bestuurder tijdelijk verborgen blijven. Zodra de bestuurder de auto verlaat is het mogelijk alle 'gemiste' notificaties terug te kijken.

Automatische reacties

In-Traffic Reply is daarnaast in staat om binnenkomende berichten of telefoongespreken automatisch te beantwoorden. Hiervoor is een standaard reactie beschikbaar die degene die belt of een berichtje stuurt op de hoogte brengt dat de ontvanger op dat moment aan het verkeer deelneemt en derhalve niet kan reageren. Ook is het mogelijk een ludieke cartoon in te stellen als reactie op binnenkomende communicatie. Voorts is er ook de mogelijkheid om een persoonlijke tekst in te stellen als auto reply.

De In-Traffic Reply app is beschikbaar voor alle Android smartphones en is dus niet voorbehouden aan alleen toestellen van Samsung. De enige voorwaarde is dat een smartphone draait op Android 5.0 of hoger. De app kan gedownload en geïnstalleerd worden vanuit de Google Play Store.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3