Samsung brengt Android 7.0 Nougat update uit voor Galaxy S6

17-05-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Gebruikers van de Samsung Galaxy S6 hebben er even op moeten wachten, maar Samsung is deze week eindelijk gestart met de uitrol van de lang verwachte Android 7.0 Nougat update voor de 'normale' Galaxy S6.

Samsung startte in maart al met de uitrol van haar Android 7.0 Nougat update voor de Samsung Galaxy S6 Edge. Hoewel beide toestellen qua hardware grotendeels gelijk zijn, heeft het nog twee maanden moeten duren voordat dezelfde update ook beschikbaar is gekomen voor de 'normale' Samsung Galaxy S6. Samsung is nu gestart met de uitrol van deze Android 7.0 Nougat update voor de Galaxy S6.

De gloednieuwe Samsung Galaxy S6
De 'normale' Samsung Galaxy S6

De kans is groot dat dit de laaste grote update is die de Samsung Galaxy S6 gaat ontvangen. In februari heeft de Samsung Galaxy S6 alweer haar tweede verjaardag gevierd. Doorgaans voorziet Samsung haar voormalige flagship smartphones anderhalf tot twee jaar lang van updates naar nieuwere Android versies. De komende tijd zal Samsung naar verwachting nog wel beveiligingsupdates blijven uitbrengen voor het toestel.

De update voor de Samsung Galaxy S6 brengt de nu nieuwste Android versie naar het toestel. Daarbij zal ook de interface van het toestel een upgrade krijgen en brengt Samsung met de update de functionaliteit van de Samsung Galaxy S6 in lijn met de standaarden van Android 7.0 Nougat.

De update is 1,1 GB groot. Derhalve wordt geadviseerd de update via een Wi-Fi verbinding te downloaden en te installeren. De update kan rechtstreeks en zonder tussenkomst van een computer op het toestel gedownload en geïnstalleerd worden. De Samsung Galaxy S6 geeft zelf een melding zodra de update klaar staat voor download en installatie, maar het is ook mogelijk om in het instellingemenu handmatig te controleren op updates.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie