LG presenteert robuuste en waterdichte LG X Venture

23-05-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft met de LG X Venture haar eerste robuuste, stof- en waterdichte smartphone gepresenteerd. De smartphone fungeert als een digitaal zwitsers zakmes vol met handige tool voor outdoor avonturen.

Speciaal voor avonturiers, backpackers, buitensporters of mensen die het regelmatig voor elkaar krijgen een telefoon te slopen heeft LG de LG X Venture gepresenteerd. Dit is een behoorlijk robuuste smartphone die naar opgaaf van LG veertien verschillende duurzaamheidstests heeft ondergaan en doorstaan. Het toestel is goed bestand tegen stoten en vallen, onderstreept door de MIL-STD-G certificering en is daarnaast volledig stof- en waterdicht waarmee de telefoon voldoet aan de eisen van de IP68 rating.

LG X Venture
LG X Venture

De LG X Venture is uitgevoerd met een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. Onder de motorkap draait de Qualcomm Snapdragon 435 processor. Dit is een octa-core processor met acht rekenkernen van 1,4 GHz. Daarbij beschikt de LG X Venture over 2 GB werkgeheugen, 32 GB interne opslagcapaciteit en een geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 2 terabyte.

Aan alle eisen voor outdoor gebruik is voldaan

De meeste avonturiers, buitensporters of backpackers zullen aangeven dat zij vooral op zoek zijn naar een robuuste en waterdichte smartphone met een goede camera en een goed uithoudingsvermogen. Geconcludeerd mag worden dat de LG X Venture aan al deze eisen voldoet. Op cameragebied is de LG X Venture namelijk uitgevoerd met een hoogwaardige 16-megapixelcamera aan de achterzijde. Aan de voorzijde is het toestel voorzien van een 5-megapixelcamera met 120-graden groothoeklens.

De LG X Venture is voorzien van een 16-megapixelcamara
De LG X Venture is voorzien van een 16-megapixelcamara

De LG X Venture is verder voorzien van een ongekend krachtige accu met een capaciteit van 4.100 mAh. Dat is een bovengemiddeld grote accucapaciteit wanneer gekeken wordt naar het beeldschermformaat. De LG X Venture belooft hiermee dus een goed uithoudingsvermogen te kunnen leveren, wat bijzonder welkom is voor mensen die langere tijd de bewoonde wereld verlaten.

Digitaal zwitsers zakmes

Tot slot heeft LG de LG X Venture als een soort digitaal zwitsers zakmes voorzien van allerlei handige apps en tools. Zo beschikt het toestel naast navigatiemogelijkheden ook over een stappenteller, barometer, kompas, weerwaarschuwingen, zaklamp en sporttracking apps.

Beschikbaarheid

LG heeft bekend gemaakt dat de LG X Venture begin juni in de Verenigde Staten in de verkoop zal gaan. De LG X Venture zal rond de zomer ook in Europa op de markt gaan verschijnen, al heeft LG nog niet specifiek aangegeven in welke landen het toestel uitgebracht zal gaan worden. Ook de verkoopprijs zal LG op een later moment communiceren.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie