Eerste voorraad Nokia 3310 toestellen binnen enkele uren uitverkocht

07-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De eerste voorraad van de nieuwe Nokia 3310 is begin deze week in Nederland aangekomen maar is ook in enkele uren volledig uitverkocht, zo blijkt uit informatie van GSM Helpdesk. In de komende dagen worden nieuwe leveringen verwacht.

Tienduizenden Nederlanders waren in februari al dol enthousiast toen het Finse bedrijf HMD Global bekend maakte dat de Nokia 3310 een come-back zou gaan maken. Er is ondertussen ruim drie maanden overeen gegaan en nog steeds is de interesse in de nieuwe Nokia 3310 enorm groot.

Nieuwe Nokia 3310
Nieuwe Nokia 3310

Begin deze week is de eerste voorraad van nieuwe Nokia 3310 toestellen aangekomen in Nederland. Deze is nagenoeg in zijn geheel gedistribueerd naar de MediaMarkt, zo heeft GSM Helpdesk vernomen van bronnen in de distributieketen.

Op twee vestigingen van MediaMarkt na, waren alle filialen binnen enkele uren al volledig door de voorraad Nokia 3310 toestellen heen. Veel klanten hadden het toestel al in bestelling staan, waardoor een groot deel van de voorraad al bij voorbaat was verkocht, zo liet een bron binnen MediaMarkt aan GSM Helpdesk weten.

In de komende dagen worden nieuwe leveringen Nokia 3310 toestellen verwacht en zal MediaMarkt het aanbod toestellen verder gaan aanzuiveren. Ook wordt de distributie van het toestel naar andere (web)winkels opgestart.

Waardige opvolger

De nieuwe Nokia 3310 combineert de voordelen van de oude Nokia 3310 uit 2000 met moderne gemakken en de hedendaagse stand van de techniek. Zo is het monochrome beeldscherm uit de oude 3310 nu vervangen door een kleurenbeeldscherm, is de nieuwe 3310 veel dunner en lichter dan haar voorganger en heeft ook het design van het toestel weer een verjongingskuur gekregen. Ook de functionaliteit van de nieuwe 3310 is fors uitgebreid ten opzichte van haar pre-historische voorganger. Wat gebleven is, is het spelletje 'Snake', dat begin deze eeuw door iedereen massaal werd gespeeld om de tijd te doden.Wat is gebleven is het ongekende uithoudingsvermogen: op één acculading kan de nieuwe Nokia 3310 een maand stand-by staan en biedt het toestel een beltijd tot 22 uur.

De nieuwe Nokia 3310 heeft een 2,4 inch kleurenbeeldscherm met daarin een lichte curve met onder het beeldscherm de iconische en duidelijk herkenbare numerieke druktoetsen uit de oude Nokia 3310. Wie het toestel omdraait zal op de nieuwe Nokia 3310 een 2-megapixelcamera met LED flitser aantreffen.

Bellen, SMS'en en bereikbaar zijn

Het toestel biedt ondersteuning voor GSM netwerken. Daarin is ten opzichte van het model uit 2000 helemaal niets veranderd. Plat gezegd is de nieuwe Nokia 3310 ook vooral bedoeld om mee te kunnen bellen en sms'en én uiteraard om bereikbaar te zijn. De telefoon is net als het toestel uit 2000 bijzonder eenvoudig in gebruik en heeft een geheel nieuwe interface gekregen waarin overigens de iconen uit het oude model nog wel duidelijk herkenbaar zijn.

Nieuwe functies en mogelijkheden in de nieuwe 3310 zijn onder andere haar ingebouwde FM radio en MP3 speler. Het toestel heeft 16 MB interne opslagcapaciteit en beschikt over een Micro SD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 32 GB. Verder is ook een 3,5 mm audio aansluiting aanwezig voor bijvoorbeeld hoofdtelefoons en headsets.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Nokia 3310 zal in de komende dagen in de Benelux in de winkels komen te liggen voor 59,99 euro. Meer informatie en alle specificaties van de nieuwe Nokia 3310 zijn verzameld op onze uitgebreide Nokia 3310 overzichtspagina.

Geïnteresseerd in de nieuwe Nokia 3310?

Wilt u als één van de eerste mensen in Nederland rond kunnen lopen met de nieuwe Nokia 3310? Meldt u dan via onderstaand formulier aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u direct op de hoogte zodra de Nokia 3310 daadwerkelijk (goed) verkrijgbaar is in Nederland.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie