Tot nu toe geen enkel incident met Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8+ gemeld

13-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vorig najaar domineerde in brand vliegende of zelfs ontploffende Samsung Galaxy Note 7 toestellen wereldwijd het nieuws. Dat Samsung goede lessen heeft getrokken uit dit debacle blijkt uit de tot nu toe smetteloze reputatie van de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+.

In de eerste 50 dagen dat de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ verkrijgbaar zijn, heeft zich (gelukkig) nog nergens een incident met het toestel voorgedaan, meldt de Korea Herald. Vorig jaar kwamen al snel na start van de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 de eerste berichten naar buiten dat toestellen in brand vlogen of ontplofte. Uiteindelijk zijn meer dan honderd Galaxy Note 7 toestellen in brand gevlogen of ontploft waarna Samsung de verkoop van dit toestel geheel stil heeft gelegd.

Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+

Met de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ wil Samsung aantonen dat het bedrijf de kwaliteit en veiligheid volledig onder controle heeft. Voordat de toestellen de fabriek verlaten hebben de toestellen vele veiligheidschecks doorstaan. Tot nu toe kan geconcludeerd worden dat dit beleid succesvol is. Tot op heden is nog geen enkele Galaxy S8 of Galaxy S8+ in brand gevlogen of ontploft. Er zijn daarbij ondertussen al meer Galaxy S8 en Galaxy S8+ modellen verkocht dan dat Samsung vorig jaar aan Galaxy Note 7 toestellen heeft verkocht.

In januari presenteerde Samsung samen met externe onderzoeksorganisaties de resultaten van het onderzoek naar de in brand vliegende en ontploffende Galaxy Note 7 toestellen. Hieruit bleek dat de oorzaak volledig aan de accu van het toestel te wijten was. In de accu bleken diverse productiefouten te zitten waardoor kortsluiting kon ontstaan. Gelijktijdig met de presentatie van de onderzoeksresultaten presenteerde Samsung ook een plan om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie