HTC U11 heeft grotere kans op beeldschermschade

14-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In navolging van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ moet ook over de nieuwe HTC U11 een waarschuwing afgegeven worden. Het beeldscherm van het toestel is erg breekbaar door de combinatie van gebogen glas en een flexibel frame.

De HTC U11, het nieuwe paradepaardje van HTC en concurrent voor onder andere de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, LG G6, Sony Xperia XZ Premium en Huawei P10, ligt sinds vorige week in Nederland in de winkels. Internationaal is het toestel al aan diverse duurzaamheidstests onderworpen waaruit blijkt dat de HTC U11 net als de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ erg breekbaar is.

HTC gebruikt voor de HTC U11 een metalen frame met daar overheen een voor- en achterkant van glas. Daarbij blijkt dat het metalen frame vrij flexibel is en het glas aan de voorzijde van het toestel is gebogen. Deze combinatie maakt de HTC U11 erg kwetsbaar, zo blijkt uit duurzaamheidstests.

Grote kans op beeldschermschade

De HTC U11 blijkt relatief gemakkelijk gebogen te kunnen worden met de hand. Wanneer kracht wordt uitgeoefend aan de achterzijde van het toestel om het toestel te buigen, ontstaat niet direct schade doordat de glazen achterzijde van de HTC U11 geen gebogen randen heeft. Wanneer echter druk uitgeoefend wordt op de voorzijde van de HTC U11, breekt het glas en het beeldscherm bijna direct.

Deze test geeft ook een goede indicatie wat er gebeurd zodra het toestel op de grond valt. Doordat het beeldschermglas minder contact heeft met het metalen frame dan de achterzijde van het toestel kan een stoot of val sneller tot beeldschermschade leiden, terwijl de achterkant het vaker zal overleven.

Waarschuwing

Net als voor de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ moet derhalve de waarschuwing gegeven worden dat de HTC U11 gevoeliger voor schade is dan andere toestellen. Aangezien neimand eraan zal ontkomen dat zijn of haar toestel wel eens per ongeluk valt, kan het gebruik van een beschermende case- of cover in combinatie met de HTC U11 aangeraden worden om schade te voorkomen op het moment dat het toestel per ongeluk valt of ergens tegenaan gestoten wordt.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie