Budgetvriendelijke Alcatel A3 arriveert in Nederland voor 149 euro

14-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nadat eerder al de Alcatel U5 en Alcatel A5 LED in Nederland zijn verschenen, heeft Alcatel nu ook de eenvoudige en vriendelijk geprijsde Alcatel A3 uitgebracht in Nederland. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van 149 euro en is daarmee heel bereikbaar.

De Alcatel A3 kan gezien worden als het kleine broertje van de Alcatel A3 XL die Alcatel begin dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas al onthulde. De nieuwe Alcatel A-serie kan gezien worden als de opvolger voor Alcatels POP-serie van voorgaande jaren. De POP-serie stond bekend om betaalbare maar functionele toestellen met een goede verhouding tussen prijs en specificaties.

Alcatel A3
Alcatel A3

De Alcatel A3 kost slechts 149 euro en is derhalve zeker niet de meest uitgebreide smartphone van dit moment. Wel valt op dat Alcatel een goede keuze heeft proberen te maken rondom de hardware van het toestel om ervoor te zorgen dat het toestel wel een goede gebruikservaring kan bieden.

Goed afgewogen specificaties

De Alcatel A3 heeft bijvoorbeeld een 5 inch groot beeldscherm met 720p HD beeldschermresolutie. Beelden op het beeldscherm zijn hierdoor scherp en gedetailleerd.

De Alcatel A3 wordt verder aangedreven door een 1,3 GHz octa-core processor van MediaTek en heeft 1,5 GB aan werkgeheugen gekregen. Voorts biedt het toestel 16 GB aan interne opslagcapaciteit dat eventueel uitgebreid kan worden met een MicroSD geheugenkaart.

Camera's met flitsers aan voor- en achterzijde

Op cameragebied is de Alcatel A3 uitgevoerd met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera. Bijzonder is dat zowel de camera aan de achterzijde als de camera aan de voorzijde beschikken over een eigen LED flitser.

Vingerafdruksensor

De Alcatel A3 is één van de weinige smartphones in het budget-segment die is uitgevoerd met een vingerafdruksensor. Hiermee kunnen gebruikers hun toestel goed en gebruiksvriendelijk beveiligen tegen oneigenlijk gebruik. De Alcatel A3 beschikt verder over een 2.460 mAh accu en zal direct uit de doos draaien op Android 6.0 Marshmallow.

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel A3 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland voor een bescheiden losse verkoopprijs van 149 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Alcatel A3 overzichtspagina.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Gerelateerd Nieuws