Spotify stoot door naar 140 miljoen gebruikers

16-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten


Spotify is in één jaar tijd gegroeid met 40 miljoen gebruikers. Overigens betaalt een belangrijk deel van alle gebruikers niet voor de dienst. Hoeveel gebruikers wel betalen is niet bekend gemaakt. In maart had Spotify 50 miljoen betalende gebruikers.

Streaming muziekdienst Spotify heeft afgelopen jaar het aantal gebruikers met 40 procent zien stijgen. In juni 2016 rapporteerde Spotify 100 miljoen gebruikers, deze week heeft Spotify bekend gemaakt dat al 140 miljoen mensen wereldwijd gebruik maken van de streaming muziekdienst. Spotify gaf echter geen update over het aantal betalende gebruikers.

In maart heeft Spotify bekend gemaakt dat het bedrijf een belangrijke mijlpaal had bereikt. In maart telde Spotify 50 miljoen betalende gebruikers. Als de groei in het aantal betalende gebruikers van de afgelopen tijd wordt doorgetrokken kan aangenomen worden dat op dit moment ergens tussen de 52 en 55 miljoen gebruikers van Spotify betalen voor de dienst.

Nederland telt 5,8 miljoen gebruikers van Spotify, weet Telecompaper. Dat betekent dat 41 procent van alle gebruikers van een telefoon of smartphone tussen de 12 en 80 jaar gebruik maakt van Spotify. In Nederland betalen 2,8 miljoen mensen voor Spotify, 3 miljoen mensen maken gebruik van de gratis versie. Daarmee ligt de verhouding tussen betalende en niet betalende gebruikers van Spotify in Nederland hoger dan de wereldwijde verhouding.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie