OnePlus zendt reclamespot met OnePlus 5 uit in India

19-06-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nog voordat de OnePlus 5 officieel is gepresenteerd, heeft OnePlus in India reeds een reclamespot laten uitzenden waarin het nieuwe toestel in volle glorie te zien is. De OnePlus 5 wordt morgen officieel gepresenteerd.

Het komt niet vaak voor dat een smartphone fabrikant nog voor de officiële introductie van een nieuwe smartphone een toestel al in volle glorie laat zien, laat staan op televisie. De Chinese smartphone producent OnePlus blijft dan ook verbazen met haar manier van het genereren van buzz. In India heeft OnePlus afgelopen weekend een reclamespot op televisie uitgezonden waarin de nieuwe OnePlus 5 al in volle glorie werd getoond. Het is duidelijk dat OnePlus in de aanloop naar de officiële introductie van de OnePlus 5, die morgen (20 juni) zal plaatsvinden, graag alvast zo veel mogelijk aandacht wil genereren voor het toestel en daarom het geruchtencircuit een handje helpt.

OnePlus 5 in Indiase TV commercial
OnePlus 5 in Indiase TV commercial (via: Android Central)

Bovenstaande foto is gemaakt van één van de laatste shots in de reclamespot. Hierop is zowel de voor- als achterzijdd van de OnePlus 5 zichtbaar. Het shot komt overeen met de foto die begin deze maand al is uitgelekt. Uit de reclamespot blijkt nogmaals dat de focus van de OnePlus 5 vooral komt te liggen op de camera. De OnePlus 5 heeft een dubbele camera.

OnePlus maakte onlangs bekend dat het bedrijf op 20 juni de OnePlus 5 zal gaan presenteren als opvolger voor de huidige OnePlus 3 en OnePlus 3T. De OnePlus 5 moet opnieuw een zogenaamde 'flagship killer' gaan worden die de concurrentie aangaat met dure high-end smartphones van Samsung, Sony, HTC, LG en Apple.

Slechts 7 mm dik

Vooruitlopend op de aankondiging van de OnePlus 5 heeft OnePlus bovenstaande afbeelding gepubliceerd waarop de achterzijde van de OnePlus 5 te zien is. Uit deze afbeelding zijn een paar details van het toestel al goed zichtbaar. Op de eerste plaats is bijvoorbeeld de manier waarop het toestel in beeld is gebracht een belangrijk detail. Vanuit de beeldhoek is goed zichtbaar hoe dun de OnePlus 5 is. Uit eerdere geruchten valt op te maken dat de OnePlus 5 slechts 7 mm dik gaat worden. Dit heeft overigens wel tot gevolg dat de accu in het toestel een wat lagere capaciteit heeft dan de accu in de voorgangers van de OnePlus 5. Het geruchtencircuit spreekt momenteel over een 3.000 mAh accu voor de OnePlus 5.

Dubbele camera

Een ander waarschijnlijk heel belangrijk detail is de camera. Uit de afbeelding is duidelijk op te maken dat de OnePlus 5 over een dubbele camera beschikt. Om wat voor camera configuratie het gaat is nog niet bekend. In het geruchtencircuit gaan meerdere verhalen rond. Het ene verhaal spreekt over een dubbele 16-megapixelcamera, het andere verhaal over een dubbele 12-megapixelcamera en weer een ander verhaal spreekt over een kleuren- en een zwart-wit camera beide met een andere resolutie.

Hoewel OnePlus het geruchtencircuit een handje helpt door zelf ook al voortijdig informatie over de nieuwe OnePlus 5 te publiceren, leunt het geruchtencircuit zelf ook niet bepaald achterover. Zo is een nieuwe benchmark opgedoken waaruit blijkt dat er OnePlus 5 modellen zijn met maar liefst 8 GB aan werkgeheugen.

Het is al enige tijd bekend dat de OnePlus 5 aangedreven zal gaan worden door de Qualcomm Snapdragon 835 processor. Dit is de snelste processor van dit moment. Er daarbij al eerder gesuggereerd dat de OnePlus 5 over 8 GB werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagcapaciteit zou beschikken. Dit is dermate veel dat dit de verwachting oproept dat OnePlus mogelijk met meerdere uitvoeringen van de OnePlus 5 gaat komen. Het model met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagcapaciteit zou wel eens het duurdere model kunnen zijn en een model met bijvoorbeeld 6 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB aan opslagcapaciteit het 'normale' model. Overigens is dit puur speculatief op basis van de gedragingen van OnePlus uit het verleden.

AMOLED beeldscherm

De OnePlus 5 krijgt waarschijnlijk een 5,5 inch groot beeldscherm met mogelijk een 2K / QHD beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels). Waarschijnlijk wordt gebruik gemaakt van een AMOLED beeldscherm.

Aankondiging

De OnePlus 5 wordt morgen, 20 juni, gepresenteerd. De OnePlus 5 wordt de opvolger voor de huidige OnePlus 3 en OnePlus 3T. Verwacht wordt dat het toestel 'enkele honderden euro's' goedkoper zal worden dan andere flagship smartphones zoals de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ